Categories: InvestitiiTurism

Cadariu: În iunie sper să avem primele propuneri de promovare turistică; în buget avem 300 de milioane de euro

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a afirmat vineri, la Mamaia, că speră ca în luna în curs să existe primele propuneri ale specialiştilor din turism pentru o primă promovare pe intern şi extern a României, fiind vorba de o etapă pregătitoare momentului în care legea privind constituirea Organizaţiei de Management al Destinaţiei (OMD), structură care se va ocupa ulterior de promovare în mod unitar, va intra în vigoare.

Conform lui Cadariu, propunerile pentru promovarea turistică a ţării noastre urmează să fie făcute de membrii unui consiliu format, prin ordin de ministru, din trei, patru reprezentanţi ai Ministerului Turismului şi peste 20 de persoane din partea operatorilor din domeniu. În funcţie de aceste propuneri, va fi cheltuită suma de 300 de milioane de euro, existentă în bugetul Ministerului Turismului pentru promovare.

“Cu toţii am constatat că, din punct de vedere a promovării unitare a destinaţiei România, lucrurile nu s-au întâmplat. Cel puţin nu în ultimii 10-12 ani, deşi am fi putut avea un bun start din momentul în care am avut brandul de promovare turistică a României. (…) Dar soluţia trebuie să vină din partea celor care se pricep, nu a ministerului. E motivul pentru care am constituit, prin ordin de ministru, consiliul de brand turistic naţional, am dat trei, patru membri din partea ministerului, 23, 24 de membri vin din partea industriei, să ne facă propuneri de promovare. Noi în buget avem în jur de 300 de milioane de euro pentru marketing şi promovare turistică, aşteptăm propunerile. Sper ca în cursul lunii iunie să avem primele dintre ele, să începem o primă, dar nu neapărat la nivel profesionist, ci ce ne permite bugetul acum, o primă promovare şi pe intern, şi pe extern, şi pe online şi pe televiziuni. Dar aşteptăm propunerea specialiştilor, pentru a nu avea discuţii ulterior”, a spus Cadariu, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a menţionat că, astfel, Ministerul Turismului face “doar pregătirea pentru momentul în care se vor constitui OMD-urile şi preiau sarcina aceasta”.

“Pentru că există legea în formare pentru OMD-uri, nu mai putem noi, ministerul, să facem acţiuni pentru aşa ceva, ar însemna să mergem în paralel cu două organisme”, a precizat Constantin Daniel Cadariu.

Articole recente

Polonia distribuie iodură de potasiu din cauza ameninţării nucleare

Autorităţile poloneze au anunţat vineri că au distribuit comprimate de iodură de potasiu pompierilor din…

10 ore ago

Stoltenberg: NATO nu se implică direct în conflict, dar va sprijini Ucraina să recupereze teritoriile ocupate

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a denunţat vineri anexarea ''ilegală şi ilegitimă'' de către…

11 ore ago

NATO nu recunoaşte ”anexarea ilegală şi ilegitimă” de teritorii din Ucraina de către Federaţia Rusă

NATO nu recunoaşte ''anexarea ilegală şi ilegitimă'' de teritorii din Ucraina de către Federaţia Rusă, a…

11 ore ago

Grupul SIF Banat Crișana a raportat venituri din dividende de 109.015.457 lei, în primele șase luni; Rezultat net de 2.879.518 lei

Grupul SIF Banat Crișana a raportat venituri din dividende de 109.015.457 lei, în primele șase…

11 ore ago

Scurgerile din conductele rusești stârnesc temeri climatice, deoarece cantități uriașe de metan s-au ridicat în atmosferă

Oamenii de știință din domeniul climatologiei au recunoscut că este greu de cuantificat cu exactitate…

11 ore ago