Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzCamera Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, potrivit Agerpres.
S-au înregistrat 188 voturi ‘pentru’, 25 ‘contra’ şi 45 abţineri.
Potrivit actului normativ adoptat, Guvernul este abilitat să emită ordonanţe în domenii care nu fac obiectul legilor organice, în perioada de la data intrării în vigoare a legii, dar nu înainte de încheierea celei de a doua sesiuni ordinare a anului 2024, şi până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2025.
Proiectul de lege stabileşte următoarele domenii de reglementare pentru care se abilitează Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare: Finanţe şi economie; Dezvoltarea, Lucrări Publice şi Administraţie; Agricultură; Muncă şi Solidaritate Socială; Digitalizare; Sănătate; Afaceri Interne; Transporturi şi Infrastructură, Investiţii şi Proiecte Europene, Cultură, Mediu, Prorogarea sau modificarea unor termene prevăzute în acte normative cu putere de lege.
Actul normativ prevede ca ordonanţele emise de Guvern să fie supuse spre aprobare Parlamentului, potrivit procedurii legislative, până la reluarea lucrărilor Parlamentului în prima sesiune ordinară a anului 2025. Nerespectarea termenului atrage încetarea efectelor ordonanţei.
Camera Deputaţilor este decizională.
Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…
Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…
Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
This website uses cookies.
Read More