Câți bani trebuie să ai ca să fii considerat bogat în America

Majoritatea americanilor spun că pentru a fi considerat „bogat”, în SUA, în 2021, trebuie să ai o avere netă de aproape 2 milioane de dolari – 1,9 milioane de dolari mai exact, potrivit unui studiu citat de CNBC.

În 2020, suma de la care erai considerat bogat era mai mare, de 2,6 milioane de dolari, potrivit Studiului Schwab 2021 Modern Wealth Survey.

Așteptările legate de avere variază, de asemenea, în funcție de generație.  Pentru a fi considerat bogat, în 2021, în SUA, potrivit studiului, ai nevoie de următoarele sume:

  • Millennials (între 24 și 39 de ani): 1,4 milioane de dolari
  • Gen X (cu vârste cuprinse între 44 și 55 de ani): 1,9 milioane de dolari
    Baby boomers (cu vârste cuprinse între 56 și 74 de ani): 2,5 milioane de dolari

Scăderea sumei necesare pentru a fi considerat bogat, în percepția americanilor, poate fi cauzată de pandemia Covid-19, potrivit Schwab. Peste jumătate dintre cei 1.000 de respondenți la sondajul Schwab, 53%, au raportat că au fost afectați financiar într-un fel sau altul de pandemie. Aproximativ 1 din 5 spun că au fost concediați, în timp ce aproximativ 26% au raportat că salariul lor a fost redus sau li s-a redus programul.

O scădere a venitului poate avea un impact asupra averii nete, care este în esență un calcul al tuturor activelor unei persoane – inclusiv numerar în conturi și economii, investiții financiare și valoarea oricărei proprietăți imobiliare sau vehicule deținute – minus toate datoriile, inclusiv cardul de credit, împrumuturi studențești și credite ipotecare.

Totuși, chiar înainte ca pandemia să afecteze ocuparea forței de muncă, majoritatea americanilor nu aveau nici pe departe o avere netă de 1,9 milioane de dolari. Înainte de pandemie, gospodăria medie din SUA avea o avere netă de 748.800 de dolari, potrivit sondajului din 2019 al Rezervei Federale privind finanțele consumatorilor.

De asemenea, este demn de remarcat că, pentru a fi considerate în top 1% bogați,  gospodăriile au nevoie de o avere netă de peste 11 milioane de dolari.

Criza economică și de sănătate globală nu a afectat însă finanțele tuturor. Datorită stimulentelor și a cheltuielilor reduse, unii americani și-au crescut efectiv nivelul de economii în timpul pandemiei.

Indiferent de modul în care s-a schimbat propria avere netă în ultimul an, probabil că merită să vă alocați timp pentru a evalua locul în care vă aflați acum și pentru a începe să vă planificați viitorul, spune Rob Williams, vicepreședinte de planificare financiară la Charles Schwab.

„La Schwab, vorbim despre importanța de a avea un plan în momente de schimbare semnificativă sau tranziție în viață, cum ar fi căsătoria, schimbarea carierei sau pierderea unei persoane dragi”, spune Williams: „Odată cu pandemia, am experimentat cu toții în mod colectiv un eveniment major de viață, deci este deosebit de important să vă alocați timp pentru a crea un plan care să vă asigure că finanțele dumneavoastră sunt pe drumul cel bun și să fiți pregătiți pentru orice va urma în viața dumneavoastră.”

Cei care creează un plan financiar scris au de obicei mai multe economii și stabilitate financiară, precum și mai puține datorii pe cardul de credit și rate întârziate, a constatat sondajul Schwab.

„Ne-am petrecut atât de mult din ultimul an concentrându-ne să trecem de ziua de azi, dar acum vedem o oportunitate de a privi înainte și de a planifica”, spune Williams.

Articole recente

Prim-ministrul Nicolae Ciucă: Energia nucleară reprezintă o soluție viabilă pentru atingerea obiectivelor de independență energetică și decarbonizare

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit astăzi, la Palatul Victoria, cu John Hopkins, președinte și CEO…

9 minute ago

Kazahstanul nu va face mișcări care să rănească interesele Rusiei – purtătorul de cuvânt al lui Tokayev (TASS)

Kazahstanul nu va face mișcări care ar putea dăuna intereselor Rusiei, deoarece rămâne un partener…

o oră ago

Kremlinul despre Boris Johnson: ”Nu îi place de noi, nici nouă de el”

Kremlinul şi-a făcut cunoscută oficial joi antipatia faţă de premierul britanic Boris Johnson, transmite Reuters.…

o oră ago

Cum va fi ales noul premier britanic după demisia lui Boris Johnson şi cât ar putea dura

Boris Johnson a demisionat joi din funcţia de prim-ministru, declanşând operaţiunea de căutare a unui…

o oră ago

Argentina afirmă că are sprijinul Chinei pentru a se alătura grupului BRICS

Guvernul de la Buenos Aires a afirmat joi că a primit sprijinul oficial al Chinei…

2 ore ago