Energie

Centrul de Arbitraj de la Viena a decis: Transelectrica trebuie să îi plătească fostului director Cătălin Niţu aproape 560.000 de lei, la care se adaugă accesorii și cheltuieli de judecată

Transelectrica trebuie să îi plătească fostului director Cătălin Niţu aproape 560.000 de lei, la care se adaugă accesorii și cheltuieli de judecată, potrivit unie decizii a  Centrului de Arbitraj de la Viena.

Compania a transmis: “Compania Națională de Transport al Energiei Electrice “Transelectrica” SA informează actionarii și persoanele interesate cu privire la faptul că în ceea ce privește cererea de arbitraj ARB-5706 a domnului Cătălin Nițu, fost membru al Directoratului, revocat prin Decizia Consiliului de Supraveghere nr.25/25.06.2021, Centrul de Arbitraj de la Viena s-a pronunțat la dată de 12.04.2023 prin Hotărâre arbitrală conform căreia a admis cererea formulată de reclamant și a obligat Compania la plata sumei de 559.164 lei (principal), reprezentând compensația de neconcurenţă, conform art. 5.2.3 și 9.1 din Contractul de Mandat nr. C444/23.11.2020, suma brută la care se adaugă accesorii și cheltuieli de judecată. Hotărârea arbitrală este definitivă și obligatorie”.

În luna ianuarie 2023, Transelectrica anunţa că Ciprian Constantin Dumitru și Luiza Popescu, foști membri ai Consiliului de Supraveghere,  și Cătălin Nițu,  fost membru al Directoratului, au depus cereri de arbitraj la Centrul de Arbitraj de la Viena, valoarea pretențiilor fiind de peste 2,2 milioane de lei, în condițiile în care în cazul lui Oleg Burlacu, fost membru al Consiliului de Supraveghere revocat prin Hotărârea AGA nr. 4/2021, Centrul de Arbitraj de la Viena s-a pronunțat la data de 30.12.2022 prin Hotărâre arbitrală conform căreia a admis cererea formulată de reclamant și a obligat Compania la plata sumei de 792.132 lei (principal).

View Comments

Articole recente

FMI: Sectorul privat trebuie să-şi asume povara investiţiilor pentru combaterea schimbărilor climatice

Majoritatea investiţiilor anuale de 2.000 miliarde de dolari pentru combaterea schimbărilor climatice în ţările în…

10 ore ago

Impactul total al sectorului de petrol și gaze în economie – 7,9% din PIB în 2022; numărul de locuri de muncă susținute direct – 64.000 (raport CPAG)

Sectorul petrol și gaze a reprezentat aproximativ 3,8% din PIB în anul 2022, potrivit raportului…

10 ore ago

Ciolacu: Voi merge înainte în privinţa reglementărilor jocurilor de noroc; nu am nicio problemă cu ameninţările din industria păcănelelor

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu are nicio problemă cu "ameninţările din industria păcănelelor",…

10 ore ago

Alexandru BONEA, Meta Estate Trust: “Dorim să ne mărim activele prin leverage bancar și prin emisiune de obligațiuni”

Meta Estate Trust este un portal între piața de capital și piața imobiliară de investiții,…

12 ore ago

Ţările UE se gândesc să renunţe la o parte reformei pieţei de electricitate

Statele membre UE se gândesc să renunţe la o parte centrală a reformei pieţei de…

12 ore ago