Categories: EnergieInternational

China a accelerat din iulie importurile de ţiţei, propan şi gaze naturale lichefiate din Statele Unite

China a accelerat din iulie importurile de ţiţei, propan şi gaze naturale lichefiate (LNG) din Statele Unite, dar achiziţiile totale de produse energetice în perioada ianuarie – octombrie 2020 rămân mult sub ţintele pentru acest an stabilite în Faza 1 a acordului comercial bilateral cu Washingtonul, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

În primele zece luni din 2020, achiziţiile statului asiatic de ţiţei, butan, propan, gaze naturale lichefiate şi alte produse energetice din SUA au totalizat 6,61 miliarde de dolari, aproximativ 26% din ţinta de 25,3 miliarde de dolari, conform calculelor Reuters pe baza datelor obţinute de la autorităţile vamale chineze.

Deşi nu se întrevede respectarea obiectivelor stabilite în Faza 1 a acordului comercial bilateral, oficialii din SUA şi China şi-au reafirmat angajamentul faţă de acest acord în august, iar importurile chineze de produse energetice americane au crescut semnificativ în semestrul doi din 2020. În perioada ianuarie – iunie 2020, achiziţiile s-au situat la doar 1,29 miliarde de dolari, iar în primele zece luni din 2020 au totalizat 6,61 miliarde de dolari.

Importurile de ţiţei ale Chinei din SUA au atins în perioada ianuarie – octombrie 2020 nivelul record de 12,5 milioane de tone, în valoare de 3,88 miliarde de dolari, dar ritmul livrărilor ar urma să scadă, apreciază analiştii. Arabia Saudită şi Rusia vor să-şi majoreze exporturile de ţiţei către China, cel mai mare importator global.

Stanciu Ancuta

Ancuţa-Carolina Stanciu - redactor şef al FinancialIntelligence.ro Ancuţa-Carolina Stanciu, membru fondator și redactor șef al publicaţiei, are 20 de ani experiență în jurnalism economic, fiind în ultimii 8 ani redactor şef al cotidianului financiar “Bursa". A fost coordonator şi organizator a numeroase conferinţe, dedicate unor domenii de interes public. Ancuţa Stanciu a participat la numeroase conferinţe şi dezbateri pe teme economice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Recent, a fost contributor la volumul “Transporturi şi infrastructură”, din cadrul seriei de "Caiete documentare-Club România". După absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation “Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005, iar în 2007 a absolvit masterul “Managementul proiectelor” la SNSPA. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Articole recente

70% din angajații Transgaz, de acord să se vaccineze anti-Covid; Ion Sterian se va vaccina pentru a oferi exemplu angajaților

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ SA, ca urmare a deciziei conducerii generale a…

13 ore ago

Franţa, Marea Britanie şi Germania cer Iranului să renunţe la producerea de uraniu metalic

Franţa, Marea Britanie şi Germania au cerut sâmbătă Iranului să renunţe la producerea de uraniu…

13 ore ago

Transelectrica, după incidentul din 8 ianuarie: Obiectivele strategice pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru consolidarea rețelei electrice de transport

Obiectivele strategice ale Transelectrica pentru perioada următoare vizează realizarea unor proiecte de investiții importante pentru…

14 ore ago

Traian Băsescu s-a imunizat împotriva COVID 19

Traian Băsescu, fost Președinte al României, s-a imunizat împotriva COVID 19, arata o postare pe…

15 ore ago

Pfizer anunţă că are un “plan” pentru a limita întârzieri de livrare a vaccinurilor Covid

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a anunţat sâmbătă un "plan" care trebuie…

15 ore ago