China cere firmelor să-şi întărească supervizarea cibernetică şi a securităţii datelor pentru vehiculele conectate

Ministerul Industriei din China a cerut companiilor să-şi accelereze supervizarea cibernetică şi a securităţii datelor pentru vehiculele conectate, avertizând că riscurile de securitate au devenit din ce în ce mai proeminente, transmite Reuters.

Toate companiile importante trebuie să-şi stabilească sisteme de gestionare a securităţii datelor şi de evaluare regulată a riscurilor în caz de atacuri cibernetice, se arată într-un comunicat al Ministerului Industriei şi Tehnologiei Informaţiei, potrivit Agerpres.

Anunţul vine după ce surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul declaraseră recent că autorităţile de la Beijing au restricţionat accesul vehiculelor Tesla în unităţi militare, companii şi agenţii de stat, din cauza temerilor că datele colectate ar putea reprezenta un risc pentru securitatea naţională a Chinei.

Producătorii de vehicule electrice, cum ar fi Nio Inc, Xpeng Inc şi BYD, şi-au extins capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

Ca un semn promiţător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 180% în august, la nivelul record de 321.000 de unităţi.

În primele opt luni din acest an, livrările de automobile electrice şi hibride au crescut cu 190%, la 1,8 milioane de vehicule, arată datele publicate de Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

Vânzările de automobile electrice şi hibride (EV) pe piaţa chineză ar urma să crească anual cu peste 40% în următorii cinci ani, a estimat recent Fu Bingfeng, vicepreşedinte executiv la Asociaţia Producătorilor Auto din China.

La o conferinţă de presă a CAAM, Fu Bingfeng a indicat că Asociaţia se aşteaptă ca anul acesta să fie livrate 1,9 milioane de automobile electrice şi hibride, iar anul viitor 2,7 milioane.

Articole recente

Eugen Lascu: Succesul financiar poate fi de multe ori apanajul unui moment; dacă nu ai forță de reziliență, nu reziști

Succesul antreprenorial înseamnă, în primul rând longevitate, de câți ani există acea companie, spune Eugen Lascu, managing…

1 minut ago

Scenariile Omicron – de la speranță la consternare (eToro)

Comentariul analistului eToro, Bogdan Maioreanu Varianta Omicron stârnește noi spaime într-o lume deja obosită după…

3 minute ago

Cadourile de Crăciun – între tradiție și fiscalitate (EY)

Autori:  Simona Tudor, HR & Payroll Manager, Global Compliance and Reporting, EY România; Stela Andrei, Partener Asociat,…

28 de minute ago

XTB: Bitcoin, încă în zona vulnerabilă, nu convinge decât dacă revine spre 60.000 la finele anului

Claudiu Cazacu, Consulting Strategist în cadrul XTB, brokerul de burse internaționale listat pe Bursa de…

36 de minute ago

Cum susține sectorul digital o tranziție sustenabilă a României?

Viitorul verde al Uniunii Europene după pandemia COVID-19 Pandemia COVID-19 a determinat schimbări imediate și…

53 de minute ago

Ionuţ Stroe: Premierul ne-a asigurat că Legea bugetului de stat va fi trimisă în Parlament până la 20 decembrie

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că premierul Nicolae Ciucă a…

3 ore ago