Categories: International

China depășește SUA în producția de cercetare științifică (The Guardian)

  • Între 2018 și 2020, China a publicat 23,4% din lucrările științifice ale lumii, eclipsând SUA

China a depășit SUA ca lider mondial atât în ​​ceea ce privește rezultatele cercetării științifice, cât și studiile de „impact ridicat”, potrivit unui raport al ministerului japonez al științei și tehnologiei, potrivit the Guardian.

Raportul, care a fost publicat marți de Institutul Național de Știință și Tehnologie (NISTP) din Japonia, a constatat că China publică acum cel mai mare număr de lucrări de cercetare științifică anual, urmată de SUA și Germania.

Cifrele s-au bazat pe medii anuale între 2018 și 2020 și au fost extrase din datele compilate de firma de analiză Clarivate.

Raportul japonez NISTP a constatat, de asemenea, că cercetarea chineză cuprinde 27,2% din primele 1% din lucrările cel mai frecvent citate din lume. Numărul de citări pe care le primește o lucrare de cercetare este o măsură frecvent utilizată în mediul academic. Cu cât un studiu este citat de mai multe ori în lucrările ulterioare de către alți cercetători, cu atât „impactul citării” este mai mare.

SUA au reprezentat 24,9% din primele 1% dintre cele mai citate studii de cercetare, în timp ce cercetarea din Marea Britanie a fost pe locul al treilea, cu 5,5%.

China a publicat o medie anuală de 407.181 de lucrări științifice, depășind cele 293.434 de articole de reviste din SUA și reprezentând 23,4% din producția de cercetare a lumii, arată raportul.

China a reprezentat o mare parte din cercetarea în știința materialelor, chimie, inginerie și matematică, în timp ce cercetătorii americani au fost mai prolifici în cercetarea în medicina clinică, științele de bază ale vieții și fizică.

Raportul a fost publicat în ziua în care președintele american Joe Biden a semnat Chips and Science Act, o lege care autorizează 200 de miliarde de dolari  finanțare pentru cercetare pe o perioadă de 10 ani pentru a face cercetarea științifică a SUA mai competitivă față de China.

Ambasada Chinei în SUA a declarat luna trecută că China s-a „împotrivit ferm” proiectului de lege despre care spunea că este „înrădăcinat într-un război rece și într-o mentalitate de joc cu sumă nulă”.

SUA cheltuiește în continuare mai mult pe cercetare și dezvoltare în sectoarele corporative și universitare decât orice altă țară, mai arată raportul. „China are cel mai mare număr de cercetători din sectoarele corporative și universitare dintre țările majore. În sectorul corporativ, Statele Unite și China sunt la egalitate între ele și ambele înregistrează o creștere rapidă.”

„China este una dintre țările de top din lume atât în ​​ceea ce privește cantitatea, cât și calitatea lucrărilor științifice”, a declarat Shinichi Kuroki de la Agenția Japoneză pentru Știință și Tehnologie pentru Nikkei Asia. „Pentru a deveni adevăratul lider global, va trebui să continue să producă cercetări recunoscute la nivel internațional”, a spus el.

Articole recente

DNA a trimis în judecată conducerea Fundației pentru Tineret a municipiului București, care a preluat patrimoniul fostei Uniuni a Tineretului Comunist

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de…

43 de minute ago

Fondul European de Investiții (FEI): Aproape 20 de aplicații primite pentru cele 400 mil. EUR alocate prin PNRR fondurilor de private-equity

În cadrul întâlnirii anuale a Asociației de Private Equity și Venture Capital din România (ROPEA),…

47 de minute ago

Moneycorp Business Outlook: Firmele românești trebuie să își ia măsuri solide de prevenire a riscului valutar, în condițiile în care fluctuațiile din piețele financiare tind să se accentueze

Recentele fluctuaţii semnificative ale cursului dolarului, împreună cu evoluţia randamentelor bondurilor, anunţă o perioadă plină…

50 de minute ago

SeedBlink anunță noi instrumente de măsurare a performanțelor portofoliului și analize pentru investitori

Parteneriat cu Horvath pentru a oferi investitorilor rapoarte din partea analiștilor în ceea ce privește…

57 de minute ago

Eficiență energetică -Centralele PV livrate de E.ON au ajutat peste 60 de fime să-și reducă facturile la energie cu până la 100%

68 de centrale fotovoltaice au fost finalizate anul acesta; Producția anuală de energie totalizează 1.400…

59 de minute ago