Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
Refuz
Cursa tehnologică dintre cele mai mari două economii ale lumii tocmai s-a intensificat, potrivit CNBC. Sâmbătă, China a publicat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea internațională în domeniul dezvoltării și reglementării tehnologiei.
Vestea a venit în momentul în care Conferința Mondială privind Inteligența Artificială, organizată anual de stat, a început la Shanghai cu un discurs de deschidere al premierului Li Qiang, care a anunțat că guvernul chinez a propus înființarea unei organizații globale de cooperare în domeniul IA, potrivit unui comunicat oficial.
Cu câteva zile mai devreme, președintele SUA, Donald Trump, a anunțat un plan de acțiune american pentru IA, care includea apeluri la reducerea presupusei prejudecăți „woke” în modelele de IA și sprijinirea implementării tehnologiei americane în străinătate.
„Cele două tabere sunt în curs de formare”, a declarat George Chen, partener la Asia Group și copreședinte al departamentului de practică digitală.
„China dorește în mod clar să rămână fidelă abordării multilaterale, în timp ce SUA dorește să-și construiască propria tabără, vizând în mare măsură ascensiunea Chinei în domeniul IA”, a declarat Chen.
El a remarcat modul în care China ar putea atrage participanți din inițiativa sa „Belt and Road”, în timp ce SUA vor beneficia probabil de sprijinul aliaților săi, precum Japonia și Australia.
În discursul său, premierul Li a subliniat planul „AI plus” al Chinei pentru integrarea tehnologiei în toate industriile și a declarat că țara sa este dispusă să ajute alte națiuni cu această tehnologie, în special în Sudul Global. Această categorie se referă în mod vag la economiile mai puțin dezvoltate, în special țările din afara orbitei SUA și a Europei.
Din 2022, SUA încearcă să restricționeze accesul Chinei la semiconductori avansați pentru antrenarea modelelor de IA. La începutul acestei luni, producătorul american de cipuri Nvidia a declarat că SUA îi permite să reia livrările unui cip H20 mai puțin avansat către China, după o pauză de aproximativ trei luni.
Cu toate acestea, China a dezvoltat alternative proprii, pe care CEO-ul Nvidia, Jensen Huang, le-a lăudat și le-a descris ca fiind „formidabile” în această lună, în timpul celei de-a treia vizite în China din acest an.
Fostul CEO al Google, Eric Schmidt, s-a întâlnit joi cu secretarul Partidului Comunist din Shanghai, Chen Jining, în oraș, înaintea conferinței privind IA, potrivit unui comunicat al orașului. Un reprezentant al lui Schmidt a refuzat să comenteze.
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…
Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…
Peste 2200 de consumatori din judeţul Bihor nu au în continuare energie electrică, după furtuna…
Premierul Ilie Bolojan a avut o primă reacție duminică, la câteva zile după ce informații…
Sâmbătă, China a lansat un plan de acțiune global pentru inteligența artificială, care solicită cooperarea…
Acțiunile Palantir au crescut cu peste 2% vineri, atingând un nou record. Furnizorul de software…
This website uses cookies.
Read More