Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzBiroul Național de Statistică din China a raportat vineri o creștere a PIB-ului în trimestrul al treilea de 4,6% pe an, depășind ușor nivelul de 4,5% așteptat de economiștii intervievați de Reuters.
Aceasta este mai mică decât creșterea din al doilea trimestru de 4,7%, pe an. Pe bază trimestrială, trimestrul al treilea a înregistrat o expansiune de 0,9%, față de 0,7% în trimestrul al doilea.
„Economia națională a arătat semne pozitive de creștere în septembrie”, a declarat Sheng Laiyun, comisarul adjunct al biroului, la conferința de presă, potrivit traducerii din limba chineză a CNBC. „Încrederea se consolidează pentru a atinge obiectivul de creștere pentru întregul an de aproximativ 5%”.
Alte date publicate vineri, cum ar fi vânzările cu amănuntul și producția industrială, au depășit, de asemenea, așteptările, un semn de speranță pentru a doua cea mai mare economie a lumii.
Beijingul s-a confruntat cu un control public tot mai mare cu privire la capacitatea sa de a-și atinge propriul obiectiv de creștere anuală de „aproximativ 5%”.
„Având în vedere că PIB-ul real a crescut cu 4,8% în primele trei trimestre ale anului, ținta anuală de creștere a PIB-ului de aproximativ 5% este acum la îndemână cu stimulente suplimentare în T4”, a declarat Tianchen Xu, economist senior la The Economist Intelligence Unit.
„În ciuda multitudinii de provocări, economia Chinei nu este incurabilă, așa cum ar sugera unii”, a adăugat Xu. „Există motive să fim mai optimiști în ceea ce privește creșterea în următorii ani, având în vedere angajamentul guvernului de a sprijini economia.”
După publicarea unei serii de date economice dezamăgitoare, oficialii chinezi au anunțat luna trecută o serie de măsuri de sprijin menite să relanseze economia chineză, inclusiv reducerea cu 50 de puncte de bază a cantității de numerar pe care băncile trebuie să o aibă la dispoziție.
Autoritățile au continuat să pună în aplicare mai multe măsuri de stimulare pe parcursul acestei luni, în contextul unui sentiment scăzut al consumatorilor și al unui sector imobiliar în declin. La sfârșitul săptămânii, ministrul chinez al finanțelor, Lan Fo’an, a declarat reporterilor că guvernul central are spațiu pentru a crește datoria și deficitul, fără a oferi detalii cu privire la dimensiunea pachetului.
Indicele CSI 300 din China continentală a crescut cu 0,7%, iar indicele Hang Seng din Hong Kong a crescut cu 1,3% după publicarea datelor de vineri.
Bruce Pang, economist șef și director de cercetare pentru China Mare la JLL, a declarat că performanța economiei „se aliniază cu așteptările pieței, având în vedere cererea internă slabă, o piață imobiliară încă în dificultate și încetinirea creșterii exporturilor”.
Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…
În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, 25 de localități din nouă județe ale țării (Alba,…
Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…
Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a lansat un mesaj către antreprenori şi îi roagă să spună…
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…
This website uses cookies.
Read More