Comunicate de presa

CIO Talks – Adopting New Technologies, un eveniment CIO Council România organizat de Revista CARIERE

În data de 16 februarie 2023, CIO Council România și Revista CARIERE dau startul unei noi serii de evenimente CIO Talks, dedicate profesioniștilor din domeniul IT, cu ediția “Adopting new technologies”, care se va desfășura online, în intervalul 14:00-16:30.

Adoptarea noilor tehnologii în industrii diverse poate avea un impact semnificativ asupra productivității, eficienței și competitivității acestora.

În cadrul acestei ediții a evenimentului vom explora modul în care automatizarea, inteligența artificială, machine learning și blockchain pot crește eficiența, reduce costurile și spori profitabilitatea pe termen lung. Experți din industrii variate vor împărtăși experiențele lor și cum aceste tehnologii au schimbat jocul pentru ei.

Exemple de industrii care au adoptat noi tehnologii includ:

 • Automatizare și roboti în industria manufacturieră, care au condus la creșterea productivității și a eficienței proceselor.
 • Big Data, Inteligenta artificială, IoT devin larg utilizate în asigurări pe întreg lanțul de valoare, de la vânzare, subscriere până la plata daunelor, cu accent pe prevenție.
 • Inteligența artificială și machine learning în domeniul medical, care au permis dezvoltarea unor instrumente de diagnostic și tratament mai precise și personalizate.
 • Blockchain în finanțe, care a dus la dezvoltarea unor sisteme mai sigure și transparente de transfer al fondurilor și al informațiilor sensibile.
 • Realitate virtuală și augmentată în industria divertismentului, care au transformat modul în care oamenii se conectează cu conținutul media.

Adoptarea noilor tehnologii necesită investiții în resurse și training, dar poate oferi avantaje semnificative în termeni de cost, performantă și inovație.

Invitați speakeri ai evenimentului: 

 • Marco Mengotto, Financial Services Practice Leader EMEA, Dell Technologies
 • Călin Rangu, Dean of Economics and Business Administration Faculty, Danubius University, Vice President CIO Council Romania
 • Dragoș Stănescu, CIO Syngenta, CIO Council Romania Member
 • Dan Bogdan, SG Technology Consulting Manager, Dell Technologies
 • Cătălin Popescu, Director of Engineering for Garrett Motion Operation CIO Council Romania Member
 • Yugo Neumorni, CIO Council Romania President

Moderatorul evenimentului:

 • Andreea Ioniță Cirebea, Chief Digital & Technology Officer at E.ON România, CIO Council Romania Board Member

Asociația Directorilor de IT și Comunicații “CIO Council” reprezintă România în cadrul asociației pan-europene European CIO Association – EUROCIO începând din 2017. EUROCIO este o asociație non-profit înregistrată în Bruxelles și are în componentă peste 1000 de membrii din 16 țări europene care reprezintă peste 700.000 de angajați din domeniul IT. EuroCIO este unica entitate care reprezintă funcția CIO în față autorităților europene. Asociația Directorilor de IT și Comunicații „CIO Council” este o asociație non profit, voluntară și independența față de furnizorii de servicii și soluții IT, care reunește un grup important de CIOs și foști CIOs din România.

Participarea la eveniment este gratuită și se face pe baza confirmării înregistrării.

Înregistrarea se poate face accesând pagina evenimentului, unde se găsesc toate detaliile privind temele de discuție și vorbitorii acestei ediții.

Adresa de contact pentru informații organizatorice este: evenimente@cariereonline.ro. 

SUPORTING PARTNER: DELL Technologies 

Media Partners: Revista HR Manager, Biz, Doing Business, Wall-Street, Jurnalul de Afaceri, HR Club, Market Watch, Financial Intelligence, Learning Network, Traduce.re, ISACA, PWN Romania, Revista Patronatului Român.

Articole recente

Guvernul vrea să instituie premiul naţional ,,Ambasador Mihnea Constantinescu” pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură

Guvernul vrea să instituie premiul naţional ,,Ambasador Mihnea Constantinescu" pentru merite deosebite în combaterea antisemitismului,…

4 ore ago

Grupul AVAX a semnat un contract de 673,5 milioane de euro pentru centrala electrică de la Mintia, de 1.750 MW

AVAX Group anunță că a semnat un contract cu Mass Group Holding (MGH) Group pentru…

4 ore ago

Elena Maria Sava va exercita atribuţiile preşedintelui Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, în locul lui Sorin Gal

Elena Maria Sava, director general al Direcţiei Generale inspecţie şi supraveghere teritorială a activităţilor miniere…

4 ore ago

Ion Cupă – numit preşedinte al Autorităţii Vamale Române

Ion Cupă a fost  numit preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Autorităţii Vamale…

4 ore ago

Nicoleta Cârciumaru a fost numită preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală

Nicoleta Cârciumaru a fost numită preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale…

5 ore ago