Să dea banii înapoi, dacă așa a zis Curtea de Conturi, a comentat premierul Marcel Ciolacu informaţia că Toni Greblă, şeful AEP, a semnat un ordin ilegal prin care şi-a mărit salariul cu 50%.
„Acesta este rostul Curții de Conturi. Nu e în Guvernul meu. Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) o autoritate independentă, care este numită de către Parlament. Domnul Toni Greblă nu e subordonatul meu. Da, îi voi cere să dea banii înapoi. Da’ să dea banii înapoi, dacă așa a zis Curtea de Conturi. Dar și el are drepturile lui. Presupun că o să meargă în instanță împotriva Curții de Conturi”, a spus Ciolacu.
- Clotilde Armand a depus o plângere la ANI privind sumele încasate de Toni Greblă
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a depus, luni dimineaţă, o plângere în format electronic la Agenţia Naţională de Integritate în legătură cu sumele încasate de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.
“Toni Greblă a semnat un ordin ilegal prin care şi-a mărit salariul cu 50%, vorbim de mii de euro/lună, scriu jurnaliştii de la Snoop.ro. Toni Greblă, demnitarul care trebuie să vegheze la corectitudinea alegerilor din noiembrie – decembrie 2024, recunoaşte senin că a semnat ordinul ilegal şi că dă banii înapoi”, a precizat Armand, conform unui comunicat USR.
Potrivit acesteia, Toni Greblă că ar fi fost numit la conducerea AEP cu misiunea de “a sabota toate alegerile” din acest an.
“Preşedintele ANI, care este fratele unui secretar de stat PSD, o să facă piruete în dimineaţa asta, doar să nu citească investigaţia jurnalistică, pentru că nu vrea să-l deranjeze pe Marcel Ciolacu în campania electorală. Toni Greblă a fost pus la AEP cu o misiune de partid să saboteze toate alegerile din acest an, lucru care s-a văzut în vara acestui an”, a susţinut Clotilde Armand.
Curtea de Conturi a reacționat luni seara după ce Snoop.ro a scris despre raportul instituției care a descoperit că Toni Greblă și-a mărit ilegal salariul cu mii de euro pe lună. Instituția transmite că raportul nu are, pentru moment „caracter public” și că urmează să fie aprobat în Plenul Curții de Conturi.
„Având în vedere comentariile recente apărute în spațiul public referitoare la unul dintre rapoartele de audit ale Curții de Conturi, care în acest moment nu are încă caracter public, dorim să asigurăm o informare corectă a tuturor celor interesați. În acest sens, vă invităm să consultați Regulamentul privind activitatea de audit public extern (RAAPE) disponibil pe site-ul instituției la următorul link: https://www.curteadeconturi.ro/…/Monitorul_Oficial”, a reacționat instituția.
„Menționăm faptul că raportul de audit în cauză a parcurs etapa de conciliere la data de 22 august, urmând să fie supus aprobării Plenului Curții de Conturi. (art. 28, art. 29 și art. 30 din RAAPE)”, se arată pe pagina de Facebook a Curții de Conturi.