Ciprian Dumitru Nicolae şi-a dat demisia din funcţia de membru neexecutiv în Consiliul ASF, potrivit surselor noastre.
Acestea ne-au declarat că Ciprian Dumitru Nicolae, care nu a participat la nici o şedinţă a Consiliului ASF de când a fost numit, la 1 octombrie, de Parlament, avea la dispoziţie, potrivit legii, 30 de zile pentru rezolvarea posibilelor incompatibiliţi. Motivul demisiei ar fi că Ciprian Dumitru Nicolae este în conflict de interese, fiind angajat la o firmă în SUA.
La 1 octombrie, Ciprian Dumitru Nicolae a fost numit de Parlament în Consiliul ASF, din partea AUR. La audieri, el a spus că este plecat din România şi profesează la New York în domeniul financiar de peste 20 de ani. Este Absolvent de drept, specializat pe fiscalitate internaţională.
Potrivit Legii de funcţionare a ASF, membrii Consiliului ASF nu trebuie să exercite o altă profesie sau să nu ocupe o funcție publică ori privată, cu excepția posibilității desfășurării de activități didactice și cercetare științifică, cu evitarea conflictului de interese.
În acest moment, Consiliul ASF are şapte membri: Președinte – Alexandru Petrescu, Prim-vicepreşedinte – Gabriel-Ioan Avrămescu, Vicepreşedinte – Sorin Cristinel Mititelu, Vicepreşedinte – Ştefan Daniel Armeanu, Membru neexecutiv – Jozsef Birtalan, Membru neexecutiv – Ovidiu Răzvan Wlassopol, Membru neexecutiv – Elena Monica Stănică.
Pe 15 octombrie, vicepreşedintele ASF Gabriela Horga a demisionat din funcția de vicepreședinte ASF pentru piața de capital; ea va candida pentru un post de senator.
Potrivit Legii de funcţionare a ASF, Consiliul ASF deliberează valabil în prezenţa a cel puţin jumătate plus unu dintre membrii săi, incluzând preşedintele sau, în absenţa acestuia, prim-vicepreşedintele. Hotărârile sunt adoptate cu votul a 2/3 din numărul membrilor prezenţi.