Categories: BanciSanatate

Citi va oferi consultanță Alianței care dezvoltă vaccinurile anti Covid-19

Citigroup Inc. a anunțat că a fost selectat drept consultat financiar pentru o inițiativă care încearcă să dezvolte, să producă și să distribuie vaccinuri anti Covid-19 la nivel global.

Citi a  fost selectat de Gavi, Vaccine Alliance, pentru a fi consilierul financiar pentru Facilitatea COVAX, mecanismul global de achiziție pentru vaccinurile COVID-19.  Covax, condus de Alianța pentru Vaccinuri (GAVI) împreună cu Coaliția pentru inovații în domeniul pregătirii în caz de epidemii (CEPI) și cu OMS, intenționează să asigure și să livreze inițial 2 miliarde de doze de vaccin coronavirus către populațiile din țările sale membre prin intermediul Facilității Covax.

Citi va oferi Gavi consiliere de specialitate cu privire la atenuarea riscurilor suverane, de credit și operaționale, deoarece facilitatea COVAX încearcă să faciliteze achizițiile comune și distribuția echitabilă a vaccinurilor COVID-19 sigure și eficiente de la mai mulți producători farmaceutici către toate economiile participante la COVAX.

Jane Fraser, președinte Citigroup și CEO al Global Consumer Banking, a declarat: „Finanțarea vaccinurilor este esențială pentru a pune capăt acestei crize, iar Citi este onorat să contribuie la acest efort fără precedent. Reunim talente de top din întreaga firmă pentru a sprijini Gavi în realizarea obiectivelor sale globale.”

Facilitatea COVAX numără în prezent peste 180 de entități guvernamentale suverane ca participanți.

Citi va consilia și va ajuta la găsirea strategiilor de atenuare și execuție a riscurilor în legătură cu mecanismul, inclusiv sprijinirea construirii de strategii pentru operaționalizarea și întreținerea facilității COVAX.

Mecanismul COVAX urmărește achiziționarea a 2 miliarde de doze până la sfârșitul anului 2021. El va contribui la dezvoltarea unui portofoliu diversificat de vaccinuri, negociate cu diferiți furnizori, fiind realizate prin tehnologii științifice diverse, livrate la termene diverse și achiziționate la prețuri diverse. COVAX este un mecanism de partajare a riscurilor: el reduce riscul pentru producătorii care investesc fără a fi siguri cu privire la cererea viitoare și reduce riscul ca țările să nu fie în măsură să dispună de un vaccin eficace.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

SUA: Alertă cu bombă la Curtea supremă înainte de învestirea lui Biden

Curtea supremă a SUA, situată în faţa Capitoliului unde Joe Biden urmează să depună jurământul…

42 de minute ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)  …

o oră ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii – VIDEO

La Washington D.C. are loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al…

2 ore ago

Traian Berbeceanu anunță redeschiderea restaurantelor, dacă rata de infectare se menține sub 3 la mie în București, în următoarele 48 de ore

Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat că are în vedere relaxarea restricțiilor pentru Capitală, dacă rata de…

2 ore ago

Barna: Guvernul a aprobat un memorandum privind operaţionalizarea acestui Centru Cyber care va exista la Bucureşti

S-a decis un grup de lucru interministerial, pentru ca într-un termen foarte scurt Centrul să…

2 ore ago