Categories: Fără categorie

Cîţu, despre suplimentarea Fondului de rezervă: Este necesară pentru că în continuare vor fi cheltuieli neprevăzute pentru sănătate (video)

Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului va fi suplimentat la rectificare cu 1,2 miliarde de lei, în special pentru cheltuielile neprevăzute din sănătate, care pot să apară peste noapte, a declarat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.

“Este necesară (această suplimentare n.r.) pentru că în continuare s-ar putea să fie cheltuieli neprevăzute pentru sănătate şi din Fondul de rezervă s-ar putea să alocăm mai uşor aceste cheltuieli. S-ar putea în perioada următoare să avem aceste cheltuieli, vedem că sunt cheltuieli care apar peste noapte şi atunci la Fondul de rezervă la dispoziţia premierului este mai uşor să alocăm aceste resurse în acest moment şi pot fi distribuite după aceea. Sunt cheltuieli excepţionale, de obicei acolo sunt sunt cheltuieli excepţionale, pot să apară mai multe probeleme, dar eu la asta mă gândesc”, a spus ministrul Finanţelor Publice într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă la această rectificare sunt prevăzute cofinanţările pentru granturile care vin de la CE, respectiv măsurile derulate de Ministerul Economiei, Cîţu a precizat că la această rectificare au fost prevăzuţi banii, în special, aşa cum au fost ceruţi de ministerele de resort pentru programele pe care le derulează.

“(…) Ştiu că cei de la Ministerul Economiei vor face aceste plăţi până la finele anului pentru cele două programe. Eu ştiu că acolo sunt bani, au fost alocaţi de la rectificarea din august, banii pentru granturi, şi că plăţile se vor face până la finalul anului, deci au bani”, a adăugat Cîţu.

Geanina Voda

Geanina Vodă - membru fondator FinancialIntelligence.ro Geanina Vodă, membru fondator FinancialIntelligence.ro, a fost director de calitate la cotidianul “Bursa", având o experienţă de circa 20 de ani în cadrul societății. Pe parcursul carierei profesionale, Geanina Vodă a parcurs treptele ierarhice, de la preluarea anunțurilor de mică publicitate până la conducerea executivă a societății. Geanina Voda a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret în anul 2004, iar în anul 2009 a obținut diploma de master în Managementul Calității din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Articole recente

SUA: Alertă cu bombă la Curtea supremă înainte de învestirea lui Biden

Curtea supremă a SUA, situată în faţa Capitoliului unde Joe Biden urmează să depună jurământul…

19 minute ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii (video)  …

40 de minute ago

Ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii – VIDEO

La Washington D.C. are loc miercuri ceremonia de învestire a celui de-al 46-lea preşedinte al…

o oră ago

Traian Berbeceanu anunță redeschiderea restaurantelor, dacă rata de infectare se menține sub 3 la mie în București, în următoarele 48 de ore

Prefectul Traian Berbeceanu a anunțat că are în vedere relaxarea restricțiilor pentru Capitală, dacă rata de…

2 ore ago

Barna: Guvernul a aprobat un memorandum privind operaţionalizarea acestui Centru Cyber care va exista la Bucureşti

S-a decis un grup de lucru interministerial, pentru ca într-un termen foarte scurt Centrul să…

2 ore ago