Categories: Politica

Cîţu: Evaluarea miniştrilor nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni

Evaluarea miniştrilor Cabinetului Ciucă în coaliţia de guvernare nu trebuie să fie “o surpriză”, a declarat, luni, preşedintele PNL, Florin Cîţu, care a precizat că unul dintre criterii va fi implementarea reformelor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

El a subliniat că trebuie luate măsuri pentru a se asigura o revenire a economiei, adăugând că, în opinia sa, aceasta este administrată “suboptimal”.

“Se face această evaluare, nu trebuie să fie nicio surpriză pentru nimeni. Am spus de atâtea ori şi când eram premier că fac o evaluare a miniştrilor pentru a vedea performanţele Guvernului. Mă interesează, în primul rând, e adevărat, PNL, dar mă interesează şi performanţa Guvernului. Sunt câteva lucruri la care mă uit: în primul rând, implementarea reformelor din PNRR şi i-am anunţat de fiecare dată pe toţi miniştrii că eu nu voi accepta ca scuză războiul din Ucraina pentru faptul că nu putem face o anumită reformă sau alta. În acelaşi timp, iarăşi e important, mie mi se pare că economia este administrată suboptimal. Important e ca acum să luăm măsurile bune pentru a ne asigura o revenire în V a economiei. Este clar că lucrurile încetinesc. Dacă vrem să avem o revenire a economiei trebuie să luăm măsurile bune de acum”, a afirmat Cîţu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Liderul liberal a menţionat că evaluarea miniştrilor se face periodic.

“Pe mine mă interesează ca PNL să aibă o performanţă bună şi m-am uitat la câteva sondaje, astăzi puteam să fim mult mai sus dacă nu ar fi existat câteva sincope în ultimele trei luni de zile. Bineînţeles, mă interesează ca Guvenul României să performeze. Eu cred că lucrurile acestea trebuie să fie făcute de toată lumea transparent, eficient, pentru că până la urmă suntem aici pentru a face viaţa românilor mai bună”, a susţinut Florin Cîţu.

El a spus că, deocamdată, nu se poate vorbi despre remanieri de miniştri.

Liderii coaliţiei au o şedinţă luni, în care se va face evaluarea miniştrilor din Cabinetul condus de prim-ministrul Nicolae Ciucă. Şedinţa coaliţiei de guvernare privind evaluarea are loc începând cu ora 13,00, la Palatul Parlamentului.

Articole recente

Norvegia acuză un grup pro-rus pentru atacuri cibernetice ce au vizat instituţii private şi publice

O serie de instituţii din Norvegia au fost ţinta unui atac cibernetic în ultimele 24…

36 de minute ago

Inspectorii antifraudă fiscală verifică 131 milioane euro obținuți din tranzacționarea criptomonedelor, prin intermediul platformelor Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea…

37 de minute ago

Kievul salută ”poziţia lucidă” a NATO cu privire la Rusia

Kievul a salutat miercuri ''poziţia lucidă'' a NATO cu privire la Rusia, calificată drept ''ameninţare directă'' de…

37 de minute ago

Rusia înăspreşte restricţiile împotriva ”agenţilor străini”

Parlamentarii ruşi au adoptat miercuri un proiect de lege care înăspreşte restricţiile împotriva persoanelor şi…

54 de minute ago

Chiriţoiu: Plafonarea preţului carburanţilor este o măsură proastă, care ne-ar întoarce în comunism când stăteam la cozi

Plafonarea preţului la carburanţi este o măsură proastă care ne-ar duce înapoi în comunism, când…

56 de minute ago

Ucraina poate conta pe NATO ”atât timp cât va fi necesar” (Stoltenberg)

Ucraina poate conta pe susţinerea NATO ''atât timp cât va fi necesar'', a declarat miercuri…

o oră ago