Categories: Fără categorie

CNAB: Întreruperea comunicaţiilor pe Aeroportul Henri Coandă nu are legătură cu alerta cu bombă de la bordul aeronavei TAROM

Bucureşti, 24 mar/Agerpres/ – Întreruperea programată a comunicaţiilor, pentru aproximativ o oră, pe Aeroportul Henri Coandă pentru înlocuirea unui echipament IT nu are nicio legătură cu ameninţarea cu bombă de la bordul aeronavei TAROM, precizează, vineri, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

“O ameninţare cu bombă la bordul unei aeronave care efectua cursa RO 154 (Tel Aviv – Bucureşti) a fost primită pe o adresă publică de e-mail a CNAB la ora 1:23. Conform procedurilor în vigoare, s-a anunţat imediat compania aeriană şi totodată s-a constituit celula de criză a aeroportului Henri Coandă care a analizat ameninţarea. După efectuarea propriei analize, compania aeriană (TAROM, n.r.) a decis ca aeronava să aterizeze Istanbul. Fără vreo legătură cu ameninţarea de mai sus, începând cu ora 0:00 a zilei de 24 martie, pentru un interval de 3-4 ore, a fost programată o întrerupere a comunicaţiilor pe aeroportul Henri Coandă, în vederea înlocuirii unui echipament IT”, se menţionează în comunicatul CNAB.

Conform reprezentanţilor CNAB, acţiunea de întrerupere a comunicaţiilor pe aeroport a fost anunţată cu mai mult de o săptămână în avans, atât intern cât şi către toţi utilizatorii externi, inclusiv către companiile aeriene şi agenţii de handling, pentru ca aceştia să-şi ia măsurile necesare iar traficul aerian să nu fie afectat.

“Prin eforturile echipei IT, perioada de întrerupere a comunicaţiilor a fost scurtată la circa o oră. Precizăm că astfel de întreruperi, de scurtă durată, ale comunicaţiilor au mai avut şi vor mai avea loc, cu anunţarea prealabilă a colaboratorilor, până la finalizarea proiectului de upgradare a echipamentelor arhitecturii de reţea business a CNAB. Serviciile de specialitate nu au sesizat nici în acest interval şi nici ulterior vreun atac cibernetic”, se mai precizează în comunicat.

Vineri dimineaţa, compania TAROM a anunţat că o aeronavă care efectua cursa Tel Aviv-Bucureşti a aterizat de urgenţă la Istanbul din cauza unei ameninţări cu bombă care, ulterior, s-a dovedit a fi falsă. 

Articole recente

Lion Capital și-a vândut deținerea de 5% din Argus

Lion Capital (simbol bursier LION), fostă SIF Banat-Crişana (SIF1), și-a vândut deţinerea de 5% din…

4 ore ago

Stoltenberg: NATO trebuie să ofere Ucrainei garanţii de securitate după război

NATO trebuie să discute opţiuni de a oferi Ucrainei garanţii de securitate pentru perioada ce…

5 ore ago

Marea Britanie: Primul declin anual al preţurilor locuinţelor din ultimii 11 ani

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima…

7 ore ago

Bruxelles-ul a propus pentru 2024 un buget european de 189,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a propus, miercuri, un buget anual al UE în valoare de 189,3 miliarde…

7 ore ago

Ucraina consideră drept ”neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept "neadecvată" decizia Comisiei Europene de prelungi, până…

7 ore ago

Sursele regenerabile vor asigura mai mult de jumătate din producţia de electricitate a Spaniei

Spania este pe cale să devină prima ţară din marile economii europene pentru care sursele…

7 ore ago