CNIPMMR a anunțat finalizarea proiectului DIASPORA RESTART

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a anunțat luni, 11 ianuarie 2021, finalizarea proiectului DIASPORA RESTART, în cadrul unei conferințe de presă.

CNIPMMR, în calitate de beneficiar,  a implementat în perioada septembrie 2017 – ianuarie 2021 proiectul Diaspora ReSTART, proiect co-finanțat din Fondul Social European (FSE) prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020.

Partenerii din cadrul proiectului au fost: Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est – partener 1; Global Commercium Development SRL – partener 2, Fundația C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenților și Absolvenților Români) – partener 3 și Metodo Estudios Consultores SL – partener 4.

Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de încurajarea antreprenoriatului și a ocupării pe cont propriu prin susținerea înființării de întreprinderi cu profil nonagricol în zona urbana din regiunile mai puțin dezvoltate ale României de către românii din Diaspora.

Antreprenorii români au înființat 48 de firme cu ajutorul fondurilor nerambursabile acordate prin proiectul Diaspora ReSTART. După țara de reședință la momentul înscrierii în proiect, alocarea antreprenorilor finanțați este următoarea: Marea Britanie – 17 persoane; Spania – 11 persoane; Italia – 6 persoane; Germania – 3 persoane; Franța, Moldova, Olanda – câte 2 persoane și Australia, Belgia, Luxemburg, Portugalia, SUA – câte 1 persoană.

Domenii  de activitate (CAEN) de interes au fost: “Comerţ cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor”, “Hoteluri şi restaurante”, “Activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice”, “Activităţi de spectacole, culturale şi recreative”, “Alte activităţi de servicii”.

Bugetul total al proiectului a fost de 17.081.480,70 lei, din care valoarea co-finanțării Uniunii Europene și a Gurvenului României a fost în valoare de 16.967.742,36 lei.

Proiectul a fost implementat la nivelul regiunilor mai puțin dezvoltate ale României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Munteania, Centru, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia) și a avut o durată de implementare de 40 de luni (19.09.2017 – 18.01.2021).

Geanina Voda

Geanina Vodă - membru fondator FinancialIntelligence.ro Geanina Vodă, membru fondator FinancialIntelligence.ro, a fost director de calitate la cotidianul “Bursa", având o experienţă de circa 20 de ani în cadrul societății. Pe parcursul carierei profesionale, Geanina Vodă a parcurs treptele ierarhice, de la preluarea anunțurilor de mică publicitate până la conducerea executivă a societății. Geanina Voda a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret în anul 2004, iar în anul 2009 a obținut diploma de master în Managementul Calității din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Articole recente

Proiectul de OUG privind decontarea directă obligatorie între asigurătorii RCA, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor

Ministerul Finanţelor a publicat pe site-ul său proiectul de ordonanţă de Urgenţă ce vizează decontarea…

6 ore ago

ANAF derulează, în 2021, proiectul pilot privind stimularea conformării voluntare a persoanelor fizice

Îndrumarea şi informarea contribuabililor în vederea stimulării conformării voluntare, reprezintă ţinta principală a Agenţiei Naţionale…

8 ore ago

Suedia suspendă plăţile pentru vaccinul Pfizer şi aşteaptă clarificări cu privire la numărul de doze din fiecare flacon

Agenţia de Sănătate a Suediei vrea clarificări cu privire la numărul de doze de vaccin…

9 ore ago

Coronavirus: ONU cere Israelului să faciliteze vaccinarea palestinienilor

Noul coordonator al ONU pentru Orientul Mijlociu, norvegianul Tor Wennesland, a cerut marţi Israelului să…

9 ore ago

Nazare: E nevoie de adoptarea unui buget de relansare economică, orientat către performanţă şi rezultate

Bugetul României trebuie să fie orientat către performanţă şi rezultate, cu obiective trainice, care să…

10 ore ago