Categories: Fără categorie

Codîrlaşu (CFA): Dacă nu vom reuşi să stopăm criza medicală vom reintra în “lockdown” complet

România va reintra în ‘lockdown’ complet dacă nu va reuşi să stopeze criza medicală, iar o a doua instituire a stării de urgenţă va avea un impact puternic negativ asupra economiei, a afirmat, miercuri, preşedintele CFA România, Adrian Codîrlaşu.

“După cum vedem, inclusiv datele de astăzi (miercuri, n.r.), indică o revenire a acestei crize medicale a infectărilor cu coronavirus, iar din păcate evoluţia economică va depinde de un factor neeconomic şi anume de această criză medicală. Dacă nu vom reuşi să stopăm criza medicală vom reintra în lockdown complet şi o a doua instituire de stare de urgenţă va avea un impact puternic negativ asupra economiei. De aceea, va avea un impact asupra evoluţiei economice viitoare cum gestionăm această criză acum”, a spus Codirlaşu la conferinţa “România, Încotro? Economia în Era Covid 19 Perspective economice & Digitalizare”, potrivit Agerpres.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, că 345 de noi cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus au fost înregistrate în România de la ultima informare, ajungându-se la un total de 22.760 de îmbolnăviri.

Analiştii CFA România anticipează, pentru acest an, un deficit al bugetului de stat de 8,5% şi o rată a şomajului la final de an de 7,8%.

În ceea ce priveşte cursul de schimb euro/leu, în jur de 90% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, comparativ cu valoarea actuală.

Astfel, valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,8989 lei pentru un euro, în timp ce, pentru următoarele 12 luni, valoarea medie a cursului anticipat este de 4,9424 lei.

Articole recente

Mateusz Morawiecki: Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen

Polonia susţine aspiraţiile românilor în legătură cu zona Schengen, a declarat, marţi, şeful Guvernului de…

26 de minute ago

Disputele cu privire la energia nucleară pun în pericol un acord cu privire la obiectivele UE în domeniul energiilor regenerabile

Miniştrii Energiei din 11 state membre UE, conduşi de Austria, au format marţi o alianţă…

29 de minute ago

Vânzările de petrol rusesc către India au crescut anul trecut de 22 de ori

Vicepremierul rus Alexander Novak a declarat că Moscova trebuie să se concentreze pe majorarea exporturilor…

33 de minute ago

Un individ mascat a pătruns în complexul rezidenţial unde locuieşte cancelarul Olaf Scholz, care nu se afla acasă

Un individ care purta o mască de Halloween a reuşit să intre duminică seară în…

37 de minute ago

Belarusul explică decizia de a găzdui arme nucleare tactice ruse pe teritoriul său

Belarus a declarat marţi că a decis să găzduiască arme nucleare tactice ruse după ani…

44 de minute ago

Rusia susţine că atacurile cu drone asupra infrastructurii energetice reprezintă o ameninţare-cheie

Posibilele atacuri cu drone asupra infrastructurii energetice-cheie reprezintă o ameninţare gravă la adresa securităţii energetice…

49 de minute ago