Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzMarshall și Romaero au anunțat vineri o colaborare ce oferă un cadru amplu pentru mentenanța planificată de nivel fabrică (PDM) a aeronavelor C-130 Hercules actuale și viitoare operate de Forțele Aeriene Române (RoAF), informează un comunicat al companiei românești.
‘Întrucât România dorește să își extindă capacitatea aeriană suverană, Ministerul Apărării Naționale a lansat un program ambițios de modernizare a flotei de aeronave C-130 a Forțelor Aeriene Române, inclusiv înlocuirea fuselajelor existente. Aceste planuri vor crește substanțial domeniul de aplicare și amploarea activităților de asistență în serviciu care vor fi întreprinse pentru întreținerea aeronavelor’, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.
Noul acord stabilește un cadru cuprinzător pentru Marshall și Romaero, companie europeană de top în mentenanță și producție aerospațială, pentru a furniza toate aspectele anticipate ale susținerii flotei de avioane C-130 a RoAF.
Lucrând împreună, Marshall și Romaero vor dezvolta și prezenta planuri pentru întreținerea programată de nivel fabrică, inclusiv gestionarea lanțului de aprovizionare pentru echipamente și materiale.
Marshall va oferi, de asemenea, asistență tehnică pentru reparații, evaluarea navigabilității și publicații tehnice, consolidând activitatea Romaero în țară pentru a menține aeronavele Forțelor Aeriene Române pregătite și capabile de misiune.
‘În urma unui proces de selecție amănunțit, ne bucurăm să colaborăm cu Marshall pentru mentenanța flotei de aeronave C-130 a Forțelor Aeriene Române. Echipa Marshall se remarcă prin experiența sa vastă, transparența deplină, cunoștințele tehnice de amploare și moștenirea impresionantă în lucrul la platforma C-130’, a declarat directorul general al Romaero, Bogdan Costaș, citat în comunicat.
Cadrul colaborării a fost definit într-un Memorandum de Înțelegere (MoU) inițial între cele două companii, semnat la sediul Marshall din Cambridge, Marea Britanie. Lucrările de mentenanță la prima aeronavă sunt anticipate să înceapă în 2026.
‘Suntem încântați să lucrăm alături de echipa Romaero și să contribuim la furnizarea de servicii de înaltă calitate și prompte către Forțele Aeriene Române. Pentru Marshall, această colaborare nu este doar o șansă de a lucra cu un nou operator de C-130: este vorba despre construirea unei relații pe termen lung în jurul unui program vital de apărare națională, realizat de un membru cheie NATO’, a declarat directorul Serviciilor de Inginerie Aeronautică Marshall, Mark Hewer.
Romaero va efectua lucrări de întreținere și inginerie pentru aeronave, la nivel național, din hangarul său situat lângă aeroportul București Băneasa.
Romaero este o companie de stat din România, care operează în două domenii majore ale industriei aerospațiale, și anume servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport comercial și militar, precum și producția de ansamble, subansamble și componente ale structurilor aeronavelor. Începând cu anul 2003, Romaero este Centrul Național de Mentenanță al României pentru aeronavele C-130 Hercules, iar din 2020, Romaero este Centrul Național de Mentenanță al României pentru aeronavele C27J Spartan și Antonov 26/30.
Portofoliul de parteneri al companiei Romaero include unele dintre companiile lider mondial în aviație: The Boeing Company, Spirit Aerosystems, Dassault, De Havilland Aircraft of Canada, AeroVodochody Aerospace. Pentru procesele de fabricație, deține aprobări NADCAP (NDT, HT și Chemical Processing) și certificări ale clienților.
Înființată în 1909, Marshall este o companie britanică independentă din domeniul aerospațial și al apărării, care oferă asistență critică unei baze globale de clienți formată din guverne și antreprenori principali.
Considerată o autoritate în domeniul întreținerii, reparațiilor, modificării și producției pentru mai multe platforme de aeronave majore, inclusiv Lockheed Martin C-130 și Boeing P-8, Marshall este, de asemenea, de încredere în furnizarea de programe emblematice de inginerie maritimă și terestră în întreaga lume.
Guvernul chinez anunţă plata unei alocaţii anuale fără precedent de aproximativ 420 de euro pentru…
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
This website uses cookies.
Read More