Categories: AfaceriIndustrie

Comelf a raportat pentru primul semestru un profit net de 1,948 milioane de lei, în creştere cu 61%

Comelf a raportat pentru primul semestru din acest an un profit net de 1,948 milioane de lei, în creştere cu 61% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, conform unui raport al companiei transmis Bursei.

Veniturile companiei au fost de 67 milioane lei după primele şase luni din acest an, comparativ cu 64 milioane lei în S1/2020, în creştere cu 5%, evoluţie determinată de avansul preţului de vânzare al produselor, pe fondul creşterii preţului materiilor prime.

Compania a avut cheltuieli totale de 64,182 milioane de lei în primul semestru, mai mari cu 3,67% faţă de primul semestru din 2020. În raport se menţionează că acestea au crescut, comparativ cu semestrul I 2021, într-o proporţie mai mică decât creşterea veniturilor, influenţate doar de creşterea costului cu materiile prime, într-un ritm accelerat. Celelalte cheltuieli au înregistrat o scădere, care a reuşit să compenseze creşterea costurilor materiei prime, pe fondul unei gestionări prudente a tuturor angajamentelor societăţii pe partea de costuri.

Comelf a raportat un profit înaintea impozitului pe profit de 2,207 milioane de lei, în creştere cu 61%. Rezultatul brut al companiei a fost influenţat favorabil de costurile companiei, altele decât cele cu materiile prime, care au înregistrat o scădere, astfel încât s-a reuşit menţinerea unui echilibru între venituri şi costuri operaţionale, în scopul unei profitabilităţi satisfăcătoare; creşterea veniturilor, pe seama creşterii preţului de vânzare, în scopul recuperării cât mai optime a costului cu materiile prime.

Comelf este o societate de producţie din domeniul industriei constructoare de maşini şi are ca obiect de activitate fabricarea de echipamente pentru centrale energetice şi pentru protecţia mediului, structuri metalice în domeniul energiei regenerabile (sursa : apă, vânt şi soare), maşini şi utilaje terasiere sau subansamble ale acestora, echipamente pentru utilaje de ridicat şi de transport, inclusiv componente ale acestora. Fabricaţia se desfăşoară în 6 hale de producţie, în suprafaţa totală de 80.824 mp, dotate cu utilaje, instalaţii, maşini unelte de prelucrări mecanice, laboratoare şi reţele de utilităţi pentru desfăşurarea proceselor de producţie.

Articole recente

SUA: Stellantis şi Samsung SDI investesc 2,5 miliarde dolari într-o fabrică de baterii pentru vehicule electrice

Samsung SDI, divizia de baterii a grupului sud-coreean Samsung, şi producătorul auto Stellantis au anunţat…

7 minute ago

George Soros spune că civilizația ar putea să nu supraviețuiască războiului lui Putin din Ucraina şi avertizează asupra crizei globale

Soros îi vede pe Putin și Xi drept „cea mai mare amenințare la adresa societății…

2 ore ago

SUA: Biden îndeamnă la a “înfrunta lobby-ul armelor”

Preşedintele american Joe Biden, vizibil marcat, a lansat marţi un apel la a "înfrunta lobby-ul…

2 ore ago

SUA elimină excepţia privind plata datoriilor Rusiei în dolari (oficial)

Statele Unite au decis să pună capăt, cu începere de la ora 00:01 miercuri, ora…

2 ore ago

Guvernul va aproba retragerea României din Banca Internaţională de Cooperare Economică şi Banca Internaţională de Investiţii

Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de miercuri, un act normativ în baza căruia va…

2 ore ago

Judecătoarea Corina Corbu – singurul candidat înscris pentru funcţia de preşedinte al Înaltei Curţi

Judecătoarea Corina-Alina Corbu, actualul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), este singurul…

11 ore ago