Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzStatele membre UE au aprobat marţi o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment nou, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piaţa UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).
Noul aliment se poate consuma ca şi gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiţi sau produse pe bază de aluat.
“Strategia “De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziţia UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă şi foarte nutritivă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale”, se menţionează în comunicat.
Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.
Comisia pentru Examinarea Investiţiilor Străine Directe (CEISD) informează CSAT că nu a avizat achiziţia a…
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a avertizat miercuri că orice discuţie asupra garanţiilor de…
O fraudă de tip "investiţii rapide", în care este utilizată fraudulos imaginea preşedintelui României, circulă…
România trebuie să îşi schimbe atitudinea în atragerea de investiţii străine şi este nevoie de…
Apelul lansat instituțiilor de credit de către Banca de Investiții și Dezvoltare (BID) pentru „Garanția…
Vista Bank a lansat, în premieră naţională, plăţile instant RoPay Contactless între persoane fizice, un…
This website uses cookies.
Read More