Statele membre UE au aprobat marţi o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscaţi ca aliment nou, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar.
Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piaţa UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări ştiinţifice riguroase efectuate de Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA).
Noul aliment se poate consuma ca şi gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiţi sau produse pe bază de aluat.
“Strategia “De la fermă la consumator” identifică insectele ca sursă alternativă de proteine care poate sprijini tranziţia UE către un sistem alimentar mai durabil. Milioane de oameni consumă deja zilnic insecte. În plus, conform Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), insectele sunt o sursă alimentară sănătoasă şi foarte nutritivă, cu un conţinut ridicat de grăsimi, proteine, vitamine, fibre şi minerale”, se menţionează în comunicat.
Decizia oficială a Comisiei va fi adoptată în săptămânile următoare.
Investitorul Mark Mobius s-a ținut departe de vânzarea masivă de acțiuni planificată de grupul indian…
Aşteptările consumatorilor din zona euro privind inflaţia au crescut din nou în decembrie, arată datele…
Preşedintele american Joe Biden îşi susţine marţi seara (miercuri ora 02.00 GMT) discursul privind "Starea…
Deficitul comercial al SUA s-a extins la un nivel record în 2022, deşi a crescut…
BRD anunță numirea Mădălinei Teodorescu în funcția de Director General Adjunct Retail, începând cu data…
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat marţi că Rusia va continua să ajute…