Politica

Comisiile parlamentare au dat aviz favorabil pentru Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie la şefia ANCOM; decizia finală – în plenul de mâine

Comisiile pentru tehnologia informaţiilor ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil, luni, candidaturile lui Valeriu Zgonea şi Mihai Eftimie pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), plenul Parlamentului urmând să decidă prin vot cine va ocupa această funcţie.

S-au înregistrat 17 voturi ‘pentru’ şi 9 ‘împotrivă’ pentru raportul comisiilor, în care se precizează că cei doi candidaţi întrunesc condiţiile necesare numirii în această funcţie.

La audierea din comisii, Valeriu Zgonea, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor şi deputat PSD, a declarat că în ultimii 5 ani a activat la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, menţionând că nu mai este om politic de 8 ani.

Zgonea a spus că “România digitală trebuie să fie o poveste de succes”, menţionând că este “un timp al schimbărilor”, în care cei cu expertiză să gestioneze această instituţie.

“Autoritatea este într-o situaţie inedită, fiind în proces de digitalizare”, a mai spus Zgonea, adăugând că este un om al dialogului şi intenţionează ca această instituţie să-şi păstreze statutul independent, potrivit Agerpres.

La rândul său, Mihai Eftimie, antreprenor din industria de comunicaţii, a afirmat că este inginer de aviaţie, cu un master în tehnologii spaţiale, rachete, cu experienţă în telecomunicaţii, menţionând că în 2011 a fondat o companie în domeniu şi a făcut şi consultanţă cu firme din străinătate.

“Intenţionez să schimb abordarea ANCOM, să devină o autoritate mult mai modernă”, a spus Eftimie, arătând că România trebuie scoasă de pe ‘lista ruşinii’ în acest domeniu.

El a enumerat mai multe probleme cu care se confruntă în prezent ANCOM, printre care monitorizarea frecvenţelor civile, tarifele pentru apelurile internaţionale, care sunt printre cele mai mari în Europa, legea infrastructurii, adăugând că este nevoie şi de un nou sediu pentru această instituţie.

“Candidez independent. Nu am nicio rudenie şi nu cunosc pe nimeni, respect prevederile ordonanţei din domeniu. Cred că sistemul poate să mai dea şi erori şi dintr-o eroare pot să ajung preşedinte al ANCOM”, a explicat Mihai Eftimie, întrebat de deputaţii USR dacă el consideră că are vreo şansă să fie ales în această funcţie nefiind propus de un partid.

Parlamentul se va întruni în şedinţă comună marţi.

 

Articole recente

Întâlnirea Trump – Von der Leyen: UE și SUA au convenit un acord comercial

Statele Unite și Uniunea Europeană au convenit un acord comercial cadru în urma întâlnirii pe…

2 ore ago

Comisia Europeană îi cere lui Zelenski să menţină independenţa instituţiilor anticorupţie

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a avut duminică o discuţie telefonică cu preşedintele…

2 ore ago

Anastasiu: Am avut certificat ORNISS pe perioada cât am fost consilier prezidenţial şi vicepremier

Vicepremierul demisionar Dragoş Anastasiu a confirmat că, pe perioada cât a deţinut funcţiile de consilier…

3 ore ago

Lutnick: Trump vrea o ofertă comercială „suficient de bună” din partea UE, dar nu este clar ce înseamnă asta

Secretarul pentru comerț Howard Lutnick a declarat că „întrebarea” înaintea discuțiilor dintre președintele Donald Trump…

4 ore ago

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat

Vicepremierul Dragoş Anastasiu a demisionat, după cum a anunțat într-o conferință de presă. "În acest…

6 ore ago

Trump joacă golf în Scoţia, înaintea întâlnirii cu Von der Leyen axată pe comerţ

Preşedintele american Donald Trump a jucat golf duminică la complexul său de la Turnberry, în…

7 ore ago

This website uses cookies.

Read More