Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzComitetul de Reglementare al ANRE a rămas în patru membri, după ce, pe 23 iulie, au expirat mandatele a trei membri, respectiv Mircea Man, vicepreşedinte, Iulian Iancu şi Valeriu Steriu membri.
Potrivit surselor noastre, doar Valeriu Steriu a părăsit instituţia. Mircea Man a revenit pe funcţia de director la Direcţia de Licenţe, dar a primit delegare şi pentru funcţia de Secretar General al instituţiei. Se pare că Iulian Iancu a depus o cerere de angajare la cabinetul vicepreşedintelui Gabriel Andronache.
Astfel, Comitetul de Reglementare al ANRE a rămas în patru membri: George Sergiu Niculescu – Președinte; Gabriel Andronache – Vicepreședinte; Sorin-Ioan Bumb – membru , Cornelia Sulger – membru.
Sursele noastre susţin că au trimis încă de acum o lună o informare către Parlament privind vacantarea celor trei posturi, aşa cum cere lege, însă Parlamentul nu a luat nici o decizie până acum. Având în vedere vacanţa parlamentară, probabil că instituţia va funcţiona în 4 membri în Comitetul de Reglementare câteva luni bune, dacă nus e va lua o decizie privind micşorarea numărului de persoane din conducerea ANRE.
Pe 7 iulie, premierul Ilie Bolojan a anunţat că al doilea pachet fiscal va include, printre altele, şi restructurarea ANRE.
De când a venit la conducerea instituţiei, George Niculescu a făcut anumite restructurări în cadrul instituţiei. Într-un interviu acordat Financial Intelligence, acesta a declartat: “Restructurarea ANRE a avut ca scop principal creșterea eficienței operaționale și consolidarea capabilităților instituției pentru a răspunde mai bine provocărilor pieței energetice. La sfârșitul anului 2023, am implementat o reorganizare impusă de prevederile legii 296/2023. Am redus numărul funcțiilor de conducere în așa fel încât să ne încadrăm în procentul de 8% prevăzut de lege, iar acesta a fost un pas important pentru a construi o structură mai agilă, capabilă să livreze rezultate tangibile și să îmbunătățească performanța instituțională.
Această restructurare reflectă viziunea mea asupra unei autorități moderne, care nu doar reglementează, ci și inovează, asigurând un cadru legislativ adaptat nevoilor actuale și viitoare ale pieței. Evaluarea continuă a activității interne și a eficienței organizaționale ne permite să ne asigurăm că ANRE rămâne o instituție puternică și pregătită să facă față provocărilor energetice din România și din Uniunea Europeană”.
Procesul de restructurare continuă, astăzi conducerea ANRE a tăiat norma pentru benzină şi motorină din institutie , conform surselor noastre.
Menţionăm că ANRE este autoritate administrativă autonomă, cu personalitate juridică, sub control parlamentar, finanţată integral din venituri proprii, independentă decizional, organizatoric şi funcţional, având ca obiect de activitate elaborarea, aprobarea şi monitorizarea aplicării ansamblului de reglementări obligatorii la nivel naţional necesar funcţionării sectorului şi pieţei energiei electrice, termice şi a gazelor naturale în condiţii de eficienţă, concurenţă, transparenţă şi protecţie a consumatorilor.
Compania americană de asigurări Allianz Life a confirmat sâmbătă că hackerii au furat informaţii personale…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu susţine duminică, de la ora 17.00, o conferinţă de presă, în contextul…
Qatarul a ameninţat că va întrerupe livrările de gaze naturale lichefiate (LNG) către Uniunea Europeană,…
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, urmează să discute duminică, în Scoţia, cu preşedintele…
Problema transilvană este prima şi cea mai importantă teză a dialogului româno-maghiar, iat esenţa sa…
Forţele armate israeliene au anunţat duminică o pauză în activităţile militare în trei zone din…
This website uses cookies.
Read More