Energie

Complexul Energetic Oltenia – discuţii cu băncile pentru a securiza împrumuturi care să susţină contribuţia proprie a companiei, în vederea implementarii proiectelor de dezvoltare pe bază de resurse regenerabile

Complexul Energetic Oltenia SA anunţă într-un comunicat de presă că a purtat dialoguri cu importante instituţii bancare din România, bănci comerciale, dar şi cu instituţii bancare europene pentru a securiza împrumuturi care să susţină contribuţia proprie a companiei la efortul de restructurare şi decarbonare în vederea implementarii proiectelor de dezvoltare pe bază de resurse regenerabile, conform Planului de restructurare.
Planul, aflat în prezent în discuţie cu DG Competition, vizează construcţia unor noi capacităţi energetice mai puţin poluante de aproximativ 735 MW fotovoltaic și 1325 MW gaz.
Conform oficialilor CEO, implementarea proiectelor va permite în mod direct decarbonizarea sectorului energetic din România și va avea o contribuție semnificativă la obiectivele de energie regenerabilă ale României pentru 2030 de 30,7%, așa cum sunt stabilite în Planul Național Integrat pentru Energie și Schimbari Climatice (PNIESC). De asemenea, se vizează compensarea parțială a impactului închiderii centralelor pe cărbune, concentrându-se pe sprijinirea noilor investiții în energie verde în regiunile afectate, în conformitate cu prioritățile din cadrul Inițiativelor de tranziție justă.
CE Oltenia a semnat Scrisoarea de Mandat cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare în vederea obținerii surselor financiare necesare implementării proiectelor. Scrisoarea de Mandat a stabilit principiile de bază, termenii și condițiile indicative pentru finanțare, demararea procesului de due-diligence financiar, tehnic, juridic și de mediu și consultarea cu băncile comerciale ofertante în vederea sindicalizarii împrumutului.
Complexul Energetic Oltenia este o companie strategică a sistemului energetic național, având un rol crucial în asigurarea continuității în alimentarea cu energie electrică a României.

Articole recente

Germania cere Chinei să înceteze imediat practica recrutării unor foşti piloţi militari germani

Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a cerut sâmbătă Chinei să înceteze recrutarea unor foşti…

3 ore ago

Comisia Europeană ameninţă Serbia şi Kosovo cu ”consecinţe” dacă vor continua violenţele

Comisia Europeană a ameninţat sâmbătă cu măsuri punitive Serbia şi Kosovo dacă acestea nu iau…

3 ore ago

Joe Biden a promulgat legea prin care SUA evită intrarea în incapacitate de plată a datoriei

După săptămâni de confruntări politice cu republicanii, preşedintele democrat american, Joe Biden, a promulgat sâmbătă…

3 ore ago

Turcia, membră a NATO, va trimite trupe în Kosovo, pe fondul tulburărilor din nordul ţării

Turcia intenţionează să trimită comandouri în Kosovo duminică şi luni, ca răspuns la solicitarea NATO…

8 ore ago

Rusia va reveni la START daca SUA renunţă la ”poziţia lor ostilă” (MAE)

Rusia va reveni la respectarea deplină a tratatului Noul START privind măsurile pentru reducerea şi…

8 ore ago

Kârgâzstanul, o ţară aliată a Moscovei, “gata să lucreze mână în mână cu UE”

Kârgâzstanul, fostă republică sovietică din Asia Centrală, aliată a Moscovei, este gata să conlucreze Uniunea…

8 ore ago