Conglomeratul miliardarului Warren Buffett, Berkshire Hathaway,  pierde peste 4 miliarde de dolari într-o singură zi, pe fondul prăbușirii acțiunilor Kraft Heinz

Berkshire Hathaway Inc, conglomeratul condus de miliardarul Warren Buffett, a pierdut mai mult de 4 miliarde de dolari într-o singură zi, după ce acțiunile Kraft Heinz au scăzut, după o serie de vești proaste, inclusiv reducerea dividendelor și o anchetă guvernamentală, potrivit CNBC.

Acțiunile gigantului din industria alimentară au scăzut cu peste 25% la scurt timp după deschiderea ședinței de vineri. Pentru Berkshire – care deținea mai mult de 325 milioane de acțiuni la sfârșitul anului 2018 – pierderile sunt semnificative. La nivelurile actuale, Berkshire Hathaway a înregistrat o scăderea a valorii acțiunilor Kraft cu 4,2 miliarde de dolari doar în sesiunea de vineri. Kraft este pe locul al șaselea în topul deținerilor Berkshire, după Apple, câteva bănci și Coca-Cola.

Sursa CNBC

Joi, Kraft Heinz a anunțat că cheltuielile mai ridicate și presiunea semnificativă asupra valorii mărcilor sale au frânat rezultatele trimestrului al patrulea. Scăderea valorii mărcilor Kraft și Oscar Mayer de 15,4 miliarde dolari a determinat compania să înregistreze o scădere a profitului în cel de-al patrulea trimestru.

Șeful departamentului financiar al Kraft Heinz,  David Knopf, a mers atât de departe încât să sugereze că societatea ar putea continua să vândă mărci stagnante, deoarece pare să remedieze pierderile.

Kraft Heinz a raportat câștiguri de 84 cenți pe acțiune în al patrulea trimestru din cauza deprecierii activelor, în scădere cu 6,7 la sută față de perioada similară din anul precedent; acesta a înregistrat venituri trimestriale de 6,89 miliarde de dolari. Aceste valori nu corespund așteptărilor analiștilor.

Compania a mai spus că Securities and Exchange Commission a transmis companiei o citație, în luna octombrie, ca parte a unei investigații referitoare la politicile contabile privind achizițiile publice. Kraft Heinz a declarat că a lansat o investigație internă în materie după ce a primit citația.

Articole recente

Explozii identificate de seismologi în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele 36 de ore, potrivit televiziunii suedeze SVT

Gazul se revarsă în Marea Baltică prin trei scurgeri separate de pe conductele Nord Stream…

8 ore ago

Acuzată de corupţie, compania Oracle va plăti 23 de milioane de dolari Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare a SUA

Compania americană de software Oracle va plăti Comisiei pentru Bursă şi Valori Mobiliare din SUA…

8 ore ago

Vladimir Putin spune că amenințarea nucleară nu este un cacealma. Ar trebui să-l credem pe cuvânt (Washington Post)

Autor: Joseph Cirincione (Joseph Cirincione este autorul cărții „Coșmaruri nucleare: securizarea lumii înainte de a…

11 ore ago

Polonia a inaugurat un gazoduct strategic prin care va primi gaz natural norvegian

Oficiali din Polonia, Norvegia şi Danemarca au participat marţi la inaugurarea unui gazoduct strategic care…

11 ore ago

Grupul Purcari achiziționează pachetul majoritar într-o Cramă din Bulgaria

Purcari Wineries PLC („Grupul Purcari”) a anuntat astazi semnarea contractului de achizitie a pachetului majoritar…

12 ore ago