Energie

Constanţa: Anchetă a procurorilor după nepermiterea efectuării dezinfecţiei pe o platformă maritimă; la bord, identificat un suspect de COVID-19

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa fac cercetări cu privire la comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, în urma unei plângeri formulate pe 6 aprilie de o persoană juridică, referitor la refuzul unor persoane aflate pe o platformă maritimă de a permite efectuarea dezinfecţiei, deşi a fost identificat la bordul acesteia un suspect de infectare cu noul coronavirus.

“Sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime efectuează cercetări cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 al. 2 Cod penal, în cauza înregistrată la 06.04.2020 ca urmare a plângerii formulate de o persoană juridică”, a transmis luni, printr-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa.

Conform sursei citate, ancheta are ca obiect cercetarea împrejurărilor în care “un grup de persoane aflate pe o platformă maritimă refuză să permită efectuarea dezinfecţiei platformei, deşi la bordul acesteia a fost identificată o persoană care a prezentat simptome caracteristice COVID 19”.

Articole recente

Rareş Bogdan: Îl rog respectuos pe Câciu să dea explicaţii cu privire la transpunerea Regulamentului CE privind suprataxarea companiilor din energie

Europarlamentarul Rareş Bogdan i-a cerut ministrului de Finanţe, Adrian Câciu, să dea explicaţii publice cu…

4 minute ago

Germania a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei şi este în discuţie cu Qatarul pentru tancuri Ghepard

Guvernul german a aprobat livrarea de tancuri Leopard 1 Ucrainei din stocurile sale industriale şi…

18 minute ago

Directorul CIA: Prietenia ruso-chineză nu este necondiţionată; următoarele şase luni sunt critice pentru Ucraina

Directorul CIA, William Burns, a declarat joi că, potrivit evaluărilor agenţiei de informaţii pe care…

20 de minute ago

Norvegia: Poliţia interzice arderea Coranului după ce Turcia l-a convocat pe ambasadorul norvegian

Poliţia norvegiană a interzis joi un protest planificat anti-islam, inclusiv arderea unei copii a Coranului,…

13 ore ago

Serbia trebuie să continue discuţiile cu Kosovo asupra normalizării, pentru a rămâne pe calea spre aderarea la UE (Vucic)

Serbia trebuie să continue discuţiile cu Kosovo asupra normalizării legăturilor, în cadrul celui mai recent…

13 ore ago