Categories: Fără categorie

Constantin Bostină, ASPES: A venit timpul să înțelegeți cu toții că de 30 de ani România nu reușește să aibă o politică care să promoveze în context european programe și politici ale interesului național

Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES) ROMÂNIA transmite un apel către conducerea partidelor politice și preşedintele României, atrăgând atenția că de 30 de ani ROMÂNIA nu reușește să aibă o politică care să promoveze în context european programe și politici ale interesului național:

“APEL
Către,
Președintele României                 KLAUS IOHANNIS
Președintele PNL                           LUDOVIC ORBAN
Președintele  PSD                          MARCEL CIOLACU
Președinții USR-PLUS                    DAN BARNA – DACIAN CIOLOȘ
Președintele ALDE                         CĂLIN POPESCU TĂRICEANU
Președintele PRO-ROMANIA       VICTOR PONTA
Președintele PMP                          EUGEN TOMAC
Președintele UDMR                     KELEMEN HUNOR

STIMAȚI LIDERI AI NAȚIUNII ROMÂNE,

A venit timpul să înțelegeți cu toții că de 30 de ani ROMÂNIA nu reușește să aibă o politică care să promoveze în context european programe și politici  ale interesului național.

Această stare gravă a României categoric nu mai poate continua așa fără a se înțelege că ȚARA SE DISTRUGE REPEDE.

Cauza principală, o constituie, fără dubii, punerea în mod cu totul anormal și departe de dăruirea patriotică de către toate partidele care s-au perindat în ultimii 30 de ani la putere, în primul rând a intereselor înguste de partid, cu neglijarea interesului poporului pe care clamați și jurați pe Constituție de fiecare dată că îl serviți.

Trebuie și, vă cerem în modul cel mai onorabil posibil, ca cel puțin acum când Europa și OMENIREA își caută un alt model de organizare, determinat și de PANDEMIA DE CORONAVIRUS și România să-și schimbe radical Modelul de Guvernare și de Realizare a Programelor de Dezvoltare Economico-Sociale, plecând de la potențialul real a țării în Uniunea Europeană, potențial care trebuie valorificat în interes național, evident într-o politică de integrare și cooperare europeană echitabilă.

IATA CE SPUN CIFRELE

România  este țara care se afla  în UE pe locul 6 ca potențial de populație, pe locul 8 ca potențial de suprafață, este pe locul 16 ca PIB, este pe locul doi la rezervele de gaze naturale, se situează aproape constant pe locurile 1-3 la producția de porumb, grâu, floarea soarelui, etc. dispune de cca. 8% din potențialul agricol european, (dar importă pâine congelată,  carne pentru consum, lapte și produse lactate, fructe și legume, pentru că exportă materii prime etc.), are cel mai mare potențial de ape naturale și carbogazoase din U.E.

În schimb România este constant pe penultimele sau ultimele locuri, respectiv 26 sau 27 la indicatorii calitativi ai vieții ca: PIB pe locuitor, are printre cel mai mic salariu în UE și are  40% din săracii Europei, are printre cea mai mică speranță de viață din UE, are cel mai mare procent de analfabeți, are cele mai mici cheltuielii în PIB pentru CERCETARE-DEZVOLTARE-INOVARE.

DOMNILOR  GUVERNANȚI,

NIMIC NU DRAMATIZĂM. ROMÂNIA ESTE ÎN MARE SUFERINȚĂ. HAI SĂ O AJUTĂM.

DAȚI PRIORITARE ECONOMICULUI ȘI PUNEȚI POLITICUL ÎN INTERESUL ECONOMICULUI.

Pe 6 decembrie 2020 vor avea  loc ALEGERILE PARLAMENTARE, care trebuie făcute cu o campanie decentă.

În mod cert niciuna din forțele politice actuale, datorită lipsei de credibilitate populară nu vor reuși să câștige majoritate confortabilă în Parlament, astfel ca să poată scoate țara dintr-un dezastru care o așteaptă.

Alegerile locale au dovedit-o:

ATUNCI D-LE PREȘEDINTE KLAUS IOHANNIS faceți-vă rolul CONSTITUȚIONAL DE MEDIATOR, și, după alegeri, decideți formarea unui GUVERN DE UNIUNE NAȚIONALĂ, cu reprezentarea proporțională a partidelor alese în Parlament, dar la conducerea ministerelor să fie puși miniștrii specialiști, are să înfăptuiască un PROGAM APROBAT DE PARLAMENT pentru RECONSTRUCȚIA ECONOMICO-SOCIALĂ a ROMÂNIEI, într-o EUROPĂ UNITĂ și depășirea situației grave generată de PANDEMIA DE CORONAVIRUS.

ASOCIAȚIA PENTRU STUDII ȘI PROGNOZE ECONOMICO-SOCIALE, a inițiat în parteneriat cu Asociația Generală a Economiștilor din România (AGER), Asociația Facultăților de Economie din Romania (AFER), Academia de Studii Economice (ASE) – București, Institutul Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” (INCE), Academia de Științe Agricole și Silvice  ASAS, România Durabilă, Societatea Academică de Management din România (SAMRO), Asociația Confederațiilor Patronale din România (ACPR),  Camera de Comerț și Industrie a României – CCIR, Alianța Națională a Organizaților Studențești din România (ANOSR):

„MODELUL ECONOMIC ROMÂNESC ÎN UE ROMÂNIA – ORIZONT 2040”sub egida ACADEMIEI ROMÂNE – Secția de Științe Economice, Juridice și Sociologie, Președinte Acad. MUGUR ISĂRESCU și Guvernator al BNR, un DOCUMENT DE POLITICI ECONOMICE, SOCIALE ȘI DE EDUCAȚIE, intitulat:

„MODELUL ECONOMIC ROMÂNESC ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ. ROMÂNIA –ORIZONT 2040” sau „SĂ GANDIM ȘI SĂ ACȚIONĂM PENTRU ROMÂNIA MAI DEPARTE DECÂT MÂINE”

La document și-au adus contribuția în peste 20 de dezbateri în perioada 2018-2020 peste 229 de academicieni, profesori universitari și alte cadre universitare și specialiști din  instituțiile de cercetări economice ale Academiei Române, întreprinzători și antreprenori de succes, specialiști din sistemul  financiar-bancar, societatea civila, reprezentanți ai tinerei generații, tineri studenți și elevi.

Acest DOCUMENT suntem gata să-l punem la dispoziția NOULUI PARLAMENT pentru a fi dezbătut și aprobat în vederea aplicării de NOUL GUVERN DE UNIUNE NAȚIONALĂ.

FACEȚI ACEASTĂ MUTAȚIE POLITICĂ FUNDAMENTALĂ ȘI VEȚI RĂMÂNE ÎN ISTORIA ROMÂNIEI CA REGELE FERDINAND, care a reușit să facă în condiții și mai grele ROMÂNIA MARE.
ASOCIAȚIA PENTRU STUDII ȘI PROGNOZE ECONOMICO-SOCIALE

CONSILIUL DIRECTOR

PREȘEDINTE,

Dr. Ec. Constantin Boștină”

***

Asociația pentru Studii și Prognoze Economico-Sociale (ASPES)  România, este o asociație profesională privată, non profit, ne-partizană, dedicată înțelegerii mai bune a economiei și problemelor sale si își orientează activitatea pe linia susținerii interesului național și dezvoltării economiei românești în cadrul UE.

ASPES  se  concentrează  pe:

  • analiza stadiului  de  dezvoltare  a diferitelor  sectoare, dar și  al  economiei naționale
  • evaluarea  diferitelor  modele  de  comportament  economic  și  a  efectelor politicilor publice
  • prognoza efectelor propunerilor alternative de politici economice și sociale.

Cercetarea problematicilor economico-sociale și comunicarea rezultatelor desprinse – deopotrivă actorilor privați și autorităților publice responsabile – sunt direcții esențiale ale activității ASPES.

Geanina Voda

Geanina Vodă - membru fondator FinancialIntelligence.ro Geanina Vodă, membru fondator FinancialIntelligence.ro, a fost director de calitate la cotidianul “Bursa", având o experienţă de circa 20 de ani în cadrul societății. Pe parcursul carierei profesionale, Geanina Vodă a parcurs treptele ierarhice, de la preluarea anunțurilor de mică publicitate până la conducerea executivă a societății. Geanina Voda a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret în anul 2004, iar în anul 2009 a obținut diploma de master în Managementul Calității din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Articole recente

Deficit bugetar de 9,79% din PIB, în 2020

Execuția preliminată a bugetului general consolidat la finele anului 2020 a înregistrat un deficit de…

9 ore ago

Sfaturile lui Bill Gates: Trei inovații pentru a combate următoarea pandemie

Lumea trebuie să cheltuiască zeci de miliarde de dolari în fiecare an pentru pregătirea pentru…

10 ore ago

Casa Albă spune că echipamentele de telecomunicații fabricate de furnizori precum Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale

Secretarul de presă de la Casa Albă a declarat miercuri că echipamentele de telecomunicații fabricate…

10 ore ago

Tulpina britanică a coronavirusului s-a extins în 70 de ţări şi cea sud-africană în 31, potrivit OMS

Numărul de ţări şi teritorii în care se află tulpina britanică de coronavirus se ridică…

10 ore ago

Universitatea Tel Aviv: O vulnerabilitate în celulele canceroase, descoperită de o echipă internaţională de cercetători

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă condusă de cercetători din Israel a identificat o…

10 ore ago

Maia Sandu a desemnat-o premier pe Natalia Gavriliță

Natalia Gavriliță, fost ministru al Finanțelor în perioada Guvernului condus de Maia Sandu, este premierul…

10 ore ago