Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
Refuzzerohedge.com
Impactul COVID 19 asupra economiei Italiei a dus la prăbușirea consumului de energie electrică săptămâna trecută, scrie zerohedge.com. În perioada 16-22 martie, consumul de energie electrică a scăzut cu 16%, conform calculelor Bloomberg, bazate pe datele Terna SpA.
Diego Marquina, un analist care se ocupă de piețele energetice europene de la BloombergNEF, a spus luni că cererea de energie electrică în toate țările europene a scăzut, din cauza instituirii măsurilor de carantină, pentru atenuarea răspândirii virusului.
Marquina a adăugat că scăderea consumului de energie electrică este “susținută … cererea de energie în timpul săptămânii ar putea scădea cel mai probabil la nivelurile de duminică – o reducere de 10-26%, în funcție de țară”.
El estimează că prețurile energiei electrice ar putea scădea între 6-18 EUR/MWh.
Săptămâna trecută, cererea de energie în Italia a scăzut cu 17% sub media săptămânii. Reducerea medie a cererii a fost de -11% în Franța, -9% în Belgia și -7% în Spania.
Marquina se așteaptă la o scădere a prețurilor energiei în Europa, dacă va continua carantina în masă, ceea ce ar duce cererea din zilele săptămânii la nivelurile de duminică pentru unele țări.
Conform Capital Economics, care a compilat date alternative despre Europa, aglomerarea traficului la Roma și Milano a fost mult sub medie de când a fost inițiată o blocare a țării la începutul lunii martie.
Similar datelor Bloomberg, şi Capital Economics arată o prăbușire a consumului de energie electrică în Italia, deoarece principalele hub-uri de producție din toată țara rămân închise până la sfârșitul lunii martie.
Și pentru o ilustrare mai transparentă despre cât de distructiv a fost virusul pentru economia Italiei, dar poate nu și pentru planeta Pământ, imaginile prin satelit ale ESA arată cum s-a redus poluarea în zonă, pe măsură ce țara se oprește din activitate.
Conform zerohedge.com, guvernele care implementează măsuri stricte de distanțare socială pentru aplatizarea curbei pandemice tind să forțeze o închidere a întregii economii care duce la o prăbușire a activității de afaceri.
Aceasta a fost şi cazul Chinei la începutul acestui an, deoarece s-a observat cum consumul de cărbune din centralele electrice a scăzut la două treimi, când economia s-a oprit.
Următoarea țară care va vedea că se prăbușește cererea de energie electrică ar putea fi SUA, deoarece politicile stricte de distanțare socială, aplicate de guvernele federale și de stat sunt susceptibile să trimită economia într-o depresie în al doilea trimestru.
Google a recunoscut că sistemul său de avertizare timpurie în caz de cutremur nu a…
În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, 25 de localități din nouă județe ale țării (Alba,…
Autor: Eugen Lascu După cum am mai afirmat și în alte articole, trăim într-o eră…
Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a lansat un mesaj către antreprenori şi îi roagă să spună…
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…
This website uses cookies.
Read More