Categories: Fără categorie

Coronavirus: Un tribunal administrativ din Berlin suspendă decizia de reducere a programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor

Un tribunal administrativ din Berlin a suspendat vineri decizia autorităţilor de reducere a programului de funcţionare a barurilor şi restaurantelor, instanţa din capitala federală alăturându-se altora care au respins unele măsuri impuse de guvernele regionale pentru limitarea răspândirii coronavirusului, transmit Reuters şi dpa, potrivit Agerpres.

Autorităţile locale din Berlin au impus săptămâna trecută interdicţia de funcţionare a barurilor şi restaurantelor între orele 23.00-06.00 pentru a lupta împotriva creşterii numărului de infectări.

Instanţa administrativă ‘a suspendat deocamdată’ această măsură, considerând-o ‘disproporţionată date fiind alte măsuri luate pentru combaterea pandemiei’, a indicat un purtător de cuvânt.

Instanţa a apreciat că nu există dovezi că barurile şi restaurantele care respectă regulile existente de purtare a măştilor şi distanţare socială contribuie la creşterea ratelor de infectare.

Hotărârea a fost pronunţată în urma plângerii depuse de 11 proprietari de restaurante, care au contestat măsura legată de programul de funcţionare, nu însă şi interdicţia vânzării de alcool după ora 23.00.

Câteva alte oraşe germane, inclusiv centrul financiar Frankfurt, au impus de asemenea reducerea programului acestor localuri, iar landurile au convenit cu cancelarul Angela Merkel săptămâna aceasta ca astfel de măsuri să intre automat în vigoare atunci când rata de incidenţă pe o săptămână depăşeşte 50 de cazuri la 10.000 de locuitori.

Majoritatea landurilor germane au convenit recent că locuitorii din zone cu rate mari de infectare nu se vor putea caza la hoteluri din alte zone ale ţării, pentru a se limita transmiterea virusului în perioada vacanţei şcolare de toamnă.

Însă opoziţia a crescut în ultimele zile, iar tribunale din Baden-Wuerttemberg, Saxonia, Saxonia Inferioară şi Saar au respins această interdicţie. În Bavaria, ea va expira vineri, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului regional.

Geanina Voda

Geanina Vodă - membru fondator FinancialIntelligence.ro Geanina Vodă, membru fondator FinancialIntelligence.ro, a fost director de calitate la cotidianul “Bursa", având o experienţă de circa 20 de ani în cadrul societății. Pe parcursul carierei profesionale, Geanina Vodă a parcurs treptele ierarhice, de la preluarea anunțurilor de mică publicitate până la conducerea executivă a societății. Geanina Voda a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Spiru Haret în anul 2004, iar în anul 2009 a obținut diploma de master în Managementul Calității din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Articole recente

Deficit bugetar de 9,79% din PIB, în 2020

Execuția preliminată a bugetului general consolidat la finele anului 2020 a înregistrat un deficit de…

10 ore ago

Sfaturile lui Bill Gates: Trei inovații pentru a combate următoarea pandemie

Lumea trebuie să cheltuiască zeci de miliarde de dolari în fiecare an pentru pregătirea pentru…

10 ore ago

Casa Albă spune că echipamentele de telecomunicații fabricate de furnizori precum Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale

Secretarul de presă de la Casa Albă a declarat miercuri că echipamentele de telecomunicații fabricate…

10 ore ago

Tulpina britanică a coronavirusului s-a extins în 70 de ţări şi cea sud-africană în 31, potrivit OMS

Numărul de ţări şi teritorii în care se află tulpina britanică de coronavirus se ridică…

10 ore ago

Universitatea Tel Aviv: O vulnerabilitate în celulele canceroase, descoperită de o echipă internaţională de cercetători

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă condusă de cercetători din Israel a identificat o…

11 ore ago

Maia Sandu a desemnat-o premier pe Natalia Gavriliță

Natalia Gavriliță, fost ministru al Finanțelor în perioada Guvernului condus de Maia Sandu, este premierul…

11 ore ago