Categories: InternationalSanatate

Coşmar în spitalele din Los Angeles – Ambulanțelor li se spune să nu transporte pacienții cu traume, dacă nu au putut fi resuscitați la fața locului

Este un coșmar în ceea ce priveşte sănătatea chiar acum în Los Angeles, potrivit presei americane.

Detalii aici.

În ultimele câteva săptămâni, când a crescut numărul infectaţilor cu COVID-19, secţiile de terapie intensivă din regiune au avut o capacitate disponibilă de 0%. Când nu există spațiu la spitale, ambulanțele trebuie să se ocupe de urgenţe.

Acest lucru a dus la unele modificări ale modului în care regiunea gestionează situațiile de urgență, conform presei americane.

  • Astfel, publicul este descurajat să sune la 911, cu excepția cazului în care este o urgență absolută.
  • Ambulanțelor li se spune să nu transporte la spital pacienții cu traume  – victime ale infarcturilor, rănilor prin împușcare, accidente de mașină – dacă nu au putut fi resuscitați la fața locului.
  • Pacienții care nu se confruntă cu o urgență care pune viața în pericol așteaptă 12-18 ore în sălile de așteptare doar pentru a fi consultaţi.
  • Ambulanțele așteaptă ore întregi doar pentru a lăsa pacienții în spitale
  • Spitalele rămân fără oxigen
  • Spitalele instalează paturi  în parcări pentru a primi pacienți. Acest lucru lasă pacientul așezat într-o parcare – dar în acest fel alți pacienți pot beneficia de îngrijire, potrivit medicilor din LA.

„Încercăm să încurajăm oamenii să nu sune la 911 decât dacă într-adevăr au nevoie”, a explicat dr. Marc Eckstein, directorul medical și comandantul biroului EMS al Departamentului de Pompieri al orașului Los Angeles. El a spus că, în ultimele săptămâni, la spitalele puternic afectate, au existat șiruri de ambulanțe care așteptau câteva ore pentru a transfera pacienții.

Stanciu Ancuta

Ancuţa-Carolina Stanciu - redactor şef al FinancialIntelligence.ro Ancuţa-Carolina Stanciu, membru fondator și redactor șef al publicaţiei, are 20 de ani experiență în jurnalism economic, fiind în ultimii 8 ani redactor şef al cotidianului financiar “Bursa". A fost coordonator şi organizator a numeroase conferinţe, dedicate unor domenii de interes public. Ancuţa Stanciu a participat la numeroase conferinţe şi dezbateri pe teme economice, atât în ţară, cât şi în străinătate. Recent, a fost contributor la volumul “Transporturi şi infrastructură”, din cadrul seriei de "Caiete documentare-Club România". După absolvirea Şcolii Superioare de Jurnalism, Ancuţa Stanciu a finalizat programul Reuters Foundation “Economic and Political Reporting from Southeast Europe” (Londra), în 2005, iar în 2007 a absolvit masterul “Managementul proiectelor” la SNSPA. În anul 2009, Ancuţa Stanciu a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare.

Articole recente

Premierul a numit noi secretari de stat la Interne şi Justiţie

Irina Alexe a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne…

5 ore ago

Hotnews: Andrei Muraru va fi numit ambasador în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii,…

5 ore ago

Asociația Colorăm Zâmbete: Protestul copiilor la Primăria Sectorului 5. Piedone desființează programele pentru copii

Asociația Colorăm Zâmbete anunță că mâine, 26 februarie, începând cu orele 11:30 aproximativ 100 de…

7 ore ago

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor pentru fiecare stat membru

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor…

7 ore ago

Ministrul Bode, reacţie la protestul poliţiştilor de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de galerie, de ultrași”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat în această seară, la Antena 3, că poliţiştii pot…

8 ore ago

Armenia – Premierul Nikol Paşinian îi cere opoziţiei să renunţe la proteste

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat joi opoziţiei să înceteze protestele şi a lansat o…

8 ore ago