Creditorul de cripto Celsius solicită protecție împotriva falimentului

Compania de cripto Celsius a început procesul de depunere a cererii de protecție în caz de faliment, ​​după o lună de tulburări, potrivit CNBC.

Într-o declarație de miercuri, Celsius a spus că va căuta să-și stabilizeze afacerea prin restructurare într-un mod „care maximizează valoarea pentru toate părțile interesate”. Celsius a spus că are 167 de milioane de dolari în numerar la îndemână pentru a sprijini operațiunile.

„Aceasta este decizia corectă pentru comunitatea și compania noastră”, a declarat Alex Mashinsky, co-fondator și CEO al Celsius, într-un comunicat. „Sunt încrezător că, atunci când ne vom uita înapoi la istoria Celsius, vom vedea acesta ca un moment definitoriu, în care acționarea cu hotărâre și încredere a servit comunității și a întărit viitorul companiei.”

Compania cu sediul în Hoboken, New Jersey, a făcut valuri în presă în urmă cu o lună, după ce a înghețat conturile clienților, dând vina pe „condițiile extreme de piață”.

Anunţul de miercuri marchează cel mai recent faliment criptografic de profil, pe măsură ce prețurile scad.

Şi Voyager a cerut săptămâna trecută protecția împotriva falimentului, după ce a suferit pierderi din cauza expunerii la fondul speculativ Three Arrows Capital. Un judecător de la tribunalul de faliment din New York a înghețat activele rămase ale Three Arrows Capital săptămâna aceasta. Fondul este acum în proces de lichidare.

„Din păcate, acest lucru era de așteptat. Era anticipat. Totuși, nu oprește investigațiile noastre. Vom continua să investigăm compania și să lucrăm pentru a-și proteja clienții, chiar și prin insolvență”, a declarat Joseph Rotunda, director la Texas State Securities Board, despre declarația de faliment Celsius.

Celsius nu a răspuns imediat la cererea de comentarii a CNBC.

Compania are peste 100.000 de creditori, atât clienți, cât și contrapărți de creditare, potrivit documentului de faliment. Cea mai mare creanță negarantată este o creanță de 81 de milioane de dolari de la Fondul Pharos din Insulele Cayman. De asemenea, dosarul listează firma de tranzacționare a miliardarului CEO FTX, Sam Bankman-Fried, Alameda Research, drept creditor cu un împrumut negarantat de 12 milioane de dolari.

Celsius a fost unul dintre cei mai mari jucători din spațiul de creditare cripto cu peste 8 miliarde de dolari în împrumuturi pentru clienți și aproape 12 miliarde de dolari în active gestionate începând cu luna mai. Celsius a declarat că are 1,7 milioane de clienți în iunie.

Compania a fost dat în judecată săptămâna trecută de un fost manager de investiții care a susținut că Celsius nu a reușit să-și acopere riscul, a umflat artificial prețul propriei monede digitale și s-a angajat în activități care au echivalat cu fraudă. Șase autorități de reglementare de stat au lansat deja investigații asupra lui Celsius.

Articole recente

Preşedintele chinez promite în Arabia Saudită consolidarea legăturilor cu ţările din Golf

Preşedintele chinez Xi Jinping a asigurat vineri în Arabia Saudită că ţara sa doreşte să-şi…

2 ore ago

Putin: Orice ţară care lansează un atac nuclear asupra Rusiei va fi ştearsă de pe faţa pământului

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis vineri că orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia…

2 ore ago

Mediul de afaceri din România este consternat de rezultatul votului din 8 decembrie în ce privește aderarea României la Schengen (CDR)

Mediul de afaceri din România reprezentat de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) este consternat de…

2 ore ago

Economistul Ciprian Dascălu: Economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%

Economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%, iar inflaţia s-ar putea situa la…

2 ore ago

Bittnet Group preia 70% din pachetul de acțiuni al Dataware Consulting SRL (Dataware)

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe Piața Principală a Bursei de Valori…

2 ore ago

CE: Obiectivele pentru 2030 privind reducerea la zero a poluării sunt realizabile, dar necesită acţiuni mai ferme

Politicile Uniunii Europene au contribuit la reducerea poluării aerului, precum şi a poluării cu pesticide,…

2 ore ago