Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzÎn primele trei luni ale acestui an, companiile de asigurări din România au achitat despăgubiri pentru locuințele afectate de diverse riscuri și evenimente neprevăzute de peste 41 milioane lei. Această valoare este cu 18% mai mare comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reflectând rolul esențial al asigurărilor în protejarea patrimoniului românilor, potrivit unui comunicat UNSAR.
Din această sumă, peste 39 milioane lei au fost plătiși în baza asigurărilor facultative de locuință, înregistrând o majorare de 20% față de primul trimestru din 2024. Această evoluție subliniază faptul că tot mai mulți români conștientizează riscurile la care sunt expuse locuințele și aleg să își protejeze investiția printr-o poliță facultativă.
România se confruntă din ce în ce mai des cu fenomene naturale extreme, dar și cu numeroase riscuri casnice care pot afecta integral o locuință. În fiecare zi a anului trecut, în medie, au fost achitate 100 de dosare de daună în baza asigurărilor pentru locuințe. Dintre acestea, aproximativ 50 de dosare pe zi au vizat daune produse de avarii la instalațiile interioare, iar 21 de dosare au fost despăgubite pentru acoperirea daunelor cauzate de furtuni.
„Aceste date ne reamintesc cât de important este să avem o asigurare pentru locuință. În fața riscurilor tot mai frecvente, o poliță de asigurare poate face diferența între o pierdere majoră și un sprijin real, concret. Asigurarea locuinței înseamnă protecție financiară, siguranță și responsabilitate”, a declarat Alexandru CIUNCAN, Președinte & Director General al UNSAR.
Toate aceste informații vin într-un context îngrijorător: doar 17% dintre locuințele din România sunt protejate complet – dețin ambele polițe (obligatorie + facultativă). Cu alte cuvinte, peste 8 din 10 locuințe nu sunt suficient protejate în fața riscurilor reale – de la incendii și inundații, până la fenomene meteorologice extreme.
În România, asigurările facultative se pot încheia pentru acele locuințe care sunt deja protejate printr-o poliță obligatorie PAD. Polițele facultative oferă un nivel de protecție extins, la valoarea reală a clădirii și/sau a bunurilor deținute, putând acoperi pagubele produse de dezastre naturale, dar și alte tipuri de riscuri, precum: incendii, explozii, furtuni, căderi de corpuri, inundații produse de avarii ale instalațiilor de apă-canal, climatizare, termoficare, defecțiuni ale centralei termice, daune ale bunurilor electronice/electrocasnice etc.
În plus, este bine de știut că avem la dispoziție soluții diversificate de protecție specifice tipurilor de bunuri pe care le deținem în locuință sau chiar pentru a ne proteja relația cu vecinii, prin acoperirea prejudiciilor pe care le putem produce accidental.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Bastucescu Pârvu Insolvency SPRL, cu sediul ales în București, Str. Aviator Mircea…
Grupurile de hackeri Silent Crow şi Cyberpartisans BY, pro-ucrainene, au revendicat luni un atac asupra…
Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a estimat luni că acordul anunţat duminică între SUA şi…
Elevii olimpici de nivel internațional, pentru care Guvernul Bolojan a eliminat bursele de excelență olimpică,…
Compania aeriană rusă Aeroflot şi-a anulat luni zeci de zboruri, după un incident pe care…
Compania energetică de stat Naftogaz din Ucraina a anunţat luni că a semnat primul său…
This website uses cookies.
Read More