Afaceri

Creșterea cererii de aur pentru investiții, principala tendință pe piața aurului din România, în 2025

Piața aurului a înregistrat o tendință ascendentă în ultimii ani, depășind record după record și atingând noi maxime istorice. Astfel, aurul a crescut cu aproximativ 50% în ultimele 12 luni, ajungând la 450 lei/gram. Recorduri se înregistrează și la nivel internațional. Goldman Sachs și-a revizuit recent previziunile, estimând că până la sfârșitul lui 2025 prețul aurului va ajunge până la 3.100 de dolari/uncie troy (31,10 g), potrivit unui comunicat.

            Cu noi vârfuri istorice așteptate în 2025, creșterea cererii de aur este influențată de mai mulți factori, între care instabilitatea economică și geopolitică și achizițiile masive ale băncilor centrale, care au continuat să își mărească rezervele de aur și în 2024. Polonia, Ungaria și India au fost printre principalele țări care au achiziționat cantități semnificative de aur anul trecut.

            „Aurul își menține statutul de investiție sigură și lichidă în orice perioadă”, subliniază Cosmin Popovici, CEO MAGNOR, compania cu cea mai diversificată platformă de tranzacționare a aurului, electronicelor și produselor de lux pre-owned. „Interesul clienților pentru aur a fost constant de-a lungul timpului, fiind cel mai tranzacționat activ al companiei noastre. Dar contextul economic și cel geopolitic actual au transformat această valoare într-o alegere strategică de investiții”, mai spune CEO-ul MAGNOR.

MAGNOR estimează vânzări de 150 de kg de aur de investiții în 2025

            Ponderea românilor interesați de achiziția aurului de investiții a crescut, iar piața bijuteriilor din aur a rămas la fel de puternică precum în anii precedenți. În paralel, se remarcă o creștere a tranzacțiilor cu bijuterii pre-owned, tendință influențată de sustenabilitatea și accesibilitatea acestor produse.

            „Achizițiile directe de aur au crescut semnificativ, pentru că investitorii căută să-și diversifice portofoliile și să se protejeze împotriva riscurilor economice. Sunt interesați de achiziția aurului persoane care vor să își securizeze economiile, să le protejeze de efectele inflației, dar și investitori mai mari. Estimăm vânzări de 150 de kg de aur de investiții în 2025”, afirmă Cosmin Popovici.

Tendințe pe piața aurului din România. Ce se cumpără cel mai mult?

            Principalul distribuitor al RAFINOR, liderul industriei de prelucrare a metalelor prețioase din România, MAGNOR comercializează lingouri de aur de investiții care  se disting prin finisare de înaltă calitate și puritate garantată. Acestea sunt certificate de laboratoare acreditate la nivel european, ambalate și controlate individual înainte de expediere. Cele mai solicitate sunt lingourile din aur de 24 K cu gramaje mari.

            Pe lângă lingouri, bijuteriile din aur rămân populare, atât ca accesorii, cât și ca investiții pe termen lung. „Deși prețurile au crescut, românii continuă să cumpere bijuterii din aur, atât noi, cât și pre-owned, ca simbol al statutului, al unor momente speciale din viață, dar și ca investiții”, subliniază Cosmin Popovici. Cele mai căutate bijuterii din aur anul acesta sunt cele în tendințe, precum bijuteriile statement, care marchează o revenire în trend a bijuteriilor opulente și îndrăznețe. De asemenea, foarte solicitate sunt cele din metale mixte – aur alb cu aur galben sau roz – și designuri asimetrice sau geometrice, cu aspect modern.

            Compania românescă MAGNOR vine în întâmpinarea interesului crescut al românilor pentru aur prin derularea programelor Buy Back. Cei care vin în magazinele MAGNOR cu o bijuterie veche din aur, pe care vor să o vândă, primesc un voucher cu reduceri de până la 500 de lei, pe care-l pot folosi ca să-și cumpere o bijuterie nouă din aur. Mai mult, cei care schimbă aurul la MAGNOR primesc până la 265 lei/g pentru bijuteriile de aur de 14K și 310 lei/ g pentru cele de 18K.

            „Programele Buy Back sunt o facilitate importantă prin care oferim cât mai multor clienți posibilitatea să cumpere bijuterii la prețuri avantajoase. Pe lângă reducerile importante de prețuri, MAGNOR oferă certitudinea unei achiziții sigure, cu autenticitate garantată”, mai spune CEO-ul companiei, Cosmin Popovici.

Articole recente

Estonia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al Rusiei pentru încălcarea frontierei sale maritime

Ministerul eston de Externe a anunţat luni că l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al…

3 ore ago

Germania anunţă organizarea cu sprijinul Iordaniei a unui “pod aerian umanitar” către Gaza

Germania va organiza cu sprijinul Iordaniei un "pod aerian umanitar către Gaza", a anunţat luni…

3 ore ago

Oprea: În cazierul meu judiciar nu apare menţiunea unei condamnări, reabilitări sau prescripţie a răspunderii penale

Secretarul general al Guvernului, Radu Oprea, a susţinut luni că în cazierul său judiciar nu…

3 ore ago

SUA vor ajuta Argentina să reintre în programul Visa Waiver, anunţă Departamentul Securităţii Interne

Departamentul Securităţii Interne din Statele Unite a transmis luni că ia măsuri pentru a readuce…

3 ore ago

Trump anunţă înfiinţarea în curând de către SUA a unor centre de distribuţie a alimentelor în Fâşia Gaza

Preşedintele american Donald Trump, aflat în vizită în Scoţia, a anunţat luni că Statele Unite…

4 ore ago

Netanyahu: Ofensiva în Gaza nu va înceta până când “Hamasul nu va fi eliminat, iar ostaticii eliberaţi”

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a reiterat luni că Israelul nu-şi va înceta ofensiva în Fâşia…

4 ore ago

This website uses cookies.

Read More