Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
RefuzGradul de cuprindere în asigurare al locuinţelor din România, deşi se situează în jurul valorii de 20%, este în continuare insuficient, consideră Cristian Roșu, vicepreședintele pentru sectorul de Asigurări – Reasigurări al Autorității de Supraveghere Financiară, care a precizat că, pentru creșterea cuprinderii în asigurarea obligatorie de locuințe, Autoritatea îşi propune câteva modificări.
“Primul element ar fi o modificare legislativă care să facă legea asigurărilor obligatorii de locuințe mai permisivă şi flexibilă. Când zic permisivă mă gândesc la deschiderea acționariatului PAID. Noi vrem să deschidem nivelul pană la 25-30% ca participare în total capital social. De asemenea, ne propunem să poată intra în acționariat orice companie sau persoana juridică care are o stabilitate financiară demonstrabilă, astfel încât noi să-i putem autoriza intrarea în acționariat. Deci nu ne limitam doar la asigurători”, a precizat vicepreședintele ASF.
Acesta a adăgat: “Apoi, trebuie să stimulăm distribuția, chiar şi în PAID, deci să le dam voie chiar şi lor să îşi facă în mod direct atât vânzare cât şi instrumentare de daune şi lichidare de daune. De asemenea, vom da voie primăriilor să se autorizeze ca distribuitor secundar de asigurare, astfel încât omul să aibă contact cu potențialul loc de unde poate să-şi achiziționeze un astfel de produs direct în locația unde stă. Nu în ultimul rând, pentru a o face şi mai atractivă, vrem să introducem riscul de furtună, care nu ar afecta prețul poliței de asigurare”.
De asemenea, oficialul ASF a precizat că nu prevede creșteri ale poliței PAD în următorii doi ani de la intrarea în vigoare a noii formule legislative.
Reprezentantul ASF a mai recomandat populației să aibă încredere în asigurări și să își achiziționeze asigurări înainte de producerea riscurilor deoarece este mult mai ieftin să cumpere o poliţă, decât să plătească o daună.
Guvernul chinez anunţă plata unei alocaţii anuale fără precedent de aproximativ 420 de euro pentru…
Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…
Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…
Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…
This website uses cookies.
Read More