Cu peste 8300 de angajați, Electrica a plătit, în anul 2019, contribuții în valoare de 1,098 miliarde de lei la bugetele de stat și locale

Grupul Electrica a publicat cel de-al patrulea Raport de sustenabilitate, aferent activității din anul 2019, întărindu-și angajamentul față de comunitate, investitori și piața locală. Raportul prezintă rezultatele non-financiare obținute de Grup în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, și a fost dezvoltat conform standardelor din Ghidul Inițiativei Globale de Raportare (GRI) opțiunea Core, precum și suplimentului specific Sectorului de Energie.

“Ne bucurăm să punem la dispoziția părților interesate, pentru al patrulea an la rând, Raportul de sustenabilitate al Grupului, care arată în mod transparent impactul companiei noastre în economie, mediu și societate. Și pentru că sustenabilitatea este principiul de bază al modelului nostru de business, ne-am concentrat eforturile ca, pe lângă excelența în afaceri și responsabilitatea față de cei 3,8 milioane de utilizatori ai noștri, să avem o implicare activă în viața comunităților în care ne desfășurăm activitatea și din care ne place să credem că suntem parte integrantă”, a declarat Corina Popescu, Director General Electrica.

Raportul a fost realizat în urma unui proces amplu de consultare, prin implicarea tuturor părților interesate: furnizori, contractori, consultanți, companii cu același obiect de activitate, clienți, autorități de reglementare, ONG-uri și asociații, analiști financiari, instituții de învățământ, autorități locale și mass media.

Electrica a plătit, în anul 2019, contribuții în valoare de 1,098 miliarde de lei la bugetele de stat și locale. Electrica este unul dintre cele mai puternice branduri românești, un partener responsabil – cu peste 3,8 milioane de utilizatori, unul dintre cei mai importanți angajatori – cu 8300 de salariați.

Grupul Electrica a lansat în 2019 o nouă strategie adaptată schimbărilor și noilor paradigme ale pieței de energie și care plasează sustenabilitatea în centrul conceptului de afaceri. Protejarea biodiversității și diminuarea efectelor dăunătoare ale activităților sau activelor sale asupra acesteia reprezintă o prioritate. Astfel, Electrica a realizat anul trecut investiții în valoare de 3 milioane lei în domeniul protejării biodiversității și de 11,68 milioane lei în domeniul protecției mediului.

În anul 2019, din totalul de 375,16 tone de deșeuri periculoase generate la nivel de Grup, 48% au fost valorificate și reciclate, 42% sunt depozitate temporar în vederea valorificării sau eliminării pe parcursul următorului an, aproximativ 8% sunt depozitate definitiv în condiții de siguranță, în timp ce mai puțin de 2% din deșeuri au fost eliminate prin incinerare.

Pe parcursul anului 2019, Grupul a continuat să se implice activ în comunitate și a susținut financiar cauze sociale prin intermediul unor organizații non-guvernamentale de prestigiu din România. Electrica a investit, în total, peste 540.000 euro prin programe responsabilitate socială, de aproape două ori mai mult decât în anul precedent.

Grupul Electrica este lider în topul principalilor angajatori din domeniul energiei, cu o echipă de 8.300 de salariați, numărul acestora crescând cu 4% raportat la anul 2018. În anul 2019, angajații cu funcții de execuție, reprezentând un procent de 90% din totalul salariaților Grupului, erau reprezentați în procent de 23% de femei și 77% de bărbați. Un procent mai important de femei se regăsește în structurile de conducere, respectiv 35% din totalul angajaților încadrați pe aceste funcții.

Un obiectiv strategic important rămâne „Zero accidente la locul de muncă”, iar Electrica a susținut, în 2019, peste 227.000 de ore de instruire în domeniul SSM, marele câștig fiind reducerea cu peste 30% a numărului de accidente de muncă, comparativ cu 2018.

Întrucât domeniul energetic se confruntă cu o creștere a mediei de vârstă a angajaților, pentru a asigura continuitatea activității în zona operațională la un nivel optim de profesionalism, începând cu anul școlar 2019 – 2020, operatorii de distribuție din cadrul Grupului Electrica susțin mai multe clase profesionale în sistem de învățământ dual.

Grupul a făcut, totodată, progrese semnificative privind diminuarea consumului de energie, prin modernizarea instalațiilor gestionate, promovarea rețelelor electrice inteligente și a soluțiilor eficiente energetic, precum și încurajarea producției de energie din surse regenerabile. În 2019, Electrica a reușit să își respecte planul ambițios de investiții, cu rezultate evidente în ceea ce privește performanța rețelei.

Grupul Electrica oferă servicii la circa 3,8 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu  organizare în trei zone pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România.

Articole recente

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis lansarea negocierilor de aderare cu România

Guvernul României salută adoptarea astăzi, 25 ianuarie 2022, a deciziei Consiliului Organizației pentru Cooperare și…

12 ore ago

XTB: Putin îi sperie pe investitori. Piețele încep să includă în prețuri riscul de război

Analiză XTB. Dispozițiile optimiste de la începutul unui nou an nu au fost de durată.…

12 ore ago

George Friedman: Misterul Rusiei – “Singura concluzie care trebuie trasă este că Rusia nu are intenția de a invada Ucraina”

Articol preluat din geopoliticalfutures.com, semnat George Friedman George Friedman este un strateg recunoscut la nivel internațional…

12 ore ago

Ministrul Energiei, replică pentru Dacian Cioloș: “Poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron”

Ministrul Energiei Virgil Popescu a reacţionat în această seară, întrebat despre faptul că Dacian Cioloş i-a…

12 ore ago

Virgil Popescu: Noile plafoane: 80 bani/kWh pentru energie electrică şi 31 bani/kWh pentru gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat marţi că Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea…

13 ore ago

Virgil Popescu: ANPC va putea aplica amenzi de până la 200.000 de lei furnizorilor care nu respectă legea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi, la finalul şedinţei de guvern, că Autoritatea Naţională…

13 ore ago