Categories: Afaceri

Curtea de Apel Bucureşti infirmă planul de reorganizare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a Realitatea Media (vezi reacţia lui Rareş Bogdan)

Curtea de Apel Bucureşti a decis, astăzi, 1 aprilie 2019, respingerea planului de reorganizare a Realitatea Media, firma care deţine Realitatea TV.

Soluţia pe scurt este: “Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Irevocabilă.”

Rareş Bogdan, fost realizator la Realitatea TV, în prezent candidat al PNL la europarlamentare, a spus, potrivit ştiripesurse.ro,  la aflarea veştii privind falimentul Realitatea TV: “Nu vreau să cred. Sunt 7 ani de viaţă pentru mine. Eu am sperat până în ultima clipă că e o glumă de 1 aprilie. A confirmat Cozmin? O să-l sun şi eu în pauză. Mi se pare groaznic. Înainte de campania electorală, este o lovitură groaznică. Înseamnă că vom asista pentru prima dată în istoria alegerilor din România la momentul în care toată presa va juca într-o singură direcţie. Realitatea TV a fost alternativa. Are publicul ei, a însemnat altceva. E o mizerie de nedescris şi o mare, mare lovitură dată presei”.

REALITATEA.NET: „ANAF-ul lui Dragnea bagă Realitatea TV în faliment”; Cozmin Gușă: „Mergem mai departe”

REALITATEA MEDIA SA Bucureşti (CUI/CIF: 14080700), deţinătoarea licenţelor audiovizuale pentru REALITATEA TV şi REALITATEA FM, a intrat în insolvenţă pe 7 septembrie 2011, la propria cerere – Dosarul nr.58935/3/2011, informează Supervizor.

REALITATEA TV a încheiat anul 2018 cu datorii la stat de 127 milioane lei; planul de reorganizare a fost confirmat de instanţă… după 4 ani şi jumătate!

Conform ultimului tabel definitiv rectificat/completat al creanţelor, publicat în BPI pe data de 2 noiembrie 2015, citat de Supervizor, datoriile societăţii la data deschiderii procedurii de insolvenţă erau de 115.094.420,07 lei (creanţe cu drept de vot – după calculul administratorului judiciar), cu menţiunea că ANAF figura cu două creanţe, una teoretic garantată de 19.005.639 lei (16,513% din masa credală) şi una bugetară de 17.040.964 lei (14,806%). Altfel spus, datoriile la stat în momentul deschiderii procedurii erau de puţin peste 36 milioane lei.

Recent, ANAF a publicat obligaţiile restante ale persoanelor juridice la 31 decembrie 2018, iar situaţia restanţelor debitoarei REALITATEA MEDIA SA se prezintă în felul următor, conform Supervizor:

  • Bugetul de stat = 51.739.550 lei
  • Bugetul asigurărilor sociale de stat = 53.188.661 lei
  • Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 2.075.090 lei
  • Bugetul asigurărilor de sănătate = 19.995.557 lei

TOTAL: 126,999 milioane lei.

Potrivit Supervizor, de la deschiderea procedurii şi până la finalul anului trecut (7 ani şi vreo 4 luni), datoriile la stat au crescut de 3,5 ori… sau cu 90.952.255 lei.

Fiscul a solicitat trecerea la faliment, iar instanţa a respins de două ori cererile ANAF – prima dată pe 14 noiembrie 2018, a doua oară pe 19 decembrie 2018.

Tribunalul Bucureşti, prin judecător sindic Mariana MONCEA, a decis pe 19 DECEMBRIE 2018 să confirme planul de reorganizare al debitoarei REALITATEA MEDIA SA, “votat în cadrul şedinţei Adunării Creditorilor din 23 MAI 2014“!

CNA nu poate prelungi valabilitatea licențelor (radio sau TV) pentru societățile în insolvență fără plan de reorganizare aprobat.

Articole recente

Preşedintele chinez promite în Arabia Saudită consolidarea legăturilor cu ţările din Golf

Preşedintele chinez Xi Jinping a asigurat vineri în Arabia Saudită că ţara sa doreşte să-şi…

o oră ago

Putin: Orice ţară care lansează un atac nuclear asupra Rusiei va fi ştearsă de pe faţa pământului

Preşedintele rus Vladimir Putin a promis vineri că orice ţară care îndrăzneşte să atace Rusia…

2 ore ago

Mediul de afaceri din România este consternat de rezultatul votului din 8 decembrie în ce privește aderarea României la Schengen (CDR)

Mediul de afaceri din România reprezentat de Coaliția pentru Dezvoltarea României (CDR) este consternat de…

2 ore ago

Economistul Ciprian Dascălu: Economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%

Economia României ar putea creşte anul viitor cu 2,1%, iar inflaţia s-ar putea situa la…

2 ore ago

Bittnet Group preia 70% din pachetul de acțiuni al Dataware Consulting SRL (Dataware)

Bittnet (BNET), un grup de companii IT listate pe Piața Principală a Bursei de Valori…

2 ore ago

CE: Obiectivele pentru 2030 privind reducerea la zero a poluării sunt realizabile, dar necesită acţiuni mai ferme

Politicile Uniunii Europene au contribuit la reducerea poluării aerului, precum şi a poluării cu pesticide,…

2 ore ago