Politica

Daniel Suciu şi Răzvan Cuc – validaţi de conducerea PSD pentru portofoliile Dezvoltării şi Transporturilor

Dragnea, referitor la propunerile de miniştri: Dacă Iohannis refuză, vom lua o decizie poate mai apăsată

 

Comitetul Executiv Naţional al PSD i-a validat marţi pe deputaţii Răzvan Cuc – pentru funcţia de ministru al Transporturilor şi pe Daniel Suciu – pentru cea de ministru al Dezvoltării Regionale, care va îndeplini şi funcţia de vicepremier, a anunţat la finalul şedinţei premierul Viorica Dăncilă.

“Acestea sunt cele două nominalizări votate în cadru CExN, nominalizări care cred eu că trebuie acceptate de domnul preşedinte Iohannis”, a spus premierul, care afirmă despre cei doi social-democraţi că îndeplinesc criteriile necesare pentru a coordona aceste portofolii.

Viorica Dăncilă urmează să-i trimită preşedintelui Klaus Iohannis miercuri cele două propuneri. “Mâine voi trimite aceste nominalizări către Cotroceni, îl voi şi suna pe domnul preşedinte şi sper ca de această dată să fim cu toţii responsabili şi să înţelegem că oamenii aşteaptă de la noi proiecte, aşteaptă de la noi multe lucruri pe care le-am promis, pe care vrem să le realizăm în România şi în acelaşi timp să fim conştienţi de faptul că deţinem Preşedinţia rotativă a Consiliului UE şi că avem pe agenda europeană foarte multe dosare care ţin de Ministerul Transporturilor sau de Ministerul Dezvoltării Regionale. Cred că, dincolo de jocul politic, dincolo de declaraţii, mai important este ceea ce se întâmplă în ţară, ceea ce vrem să facem pentru români şi modul în care este percepută România pe plan extern în timpul deţinerii preşedinţiei rotative”, a spus şefa executivului.

Întrebată ce va face dacă şeful statului nu va accepta nici de această dată cele două propuneri, Viorica Dăncilă a apreciat că aceasta “ar fi un dezastru”.

“Plec de la ideea de bună-credinţă. Nu vreau să plec de la această ipoteză, că preşedintele va respinge încă o dată nominalizările, pentru că acest lucru cred că ar fi un lucru dezastruos pentru imaginea României şi pentru preşedinţia rotativă. Dacă tot aţi întrebat despre acest lucru, vom lua o altă decizie, tot în cadrul CExN, dar plec de la ideea că suntem responsabili, că preşedintele României va accepta aceste propuneri”, a arătat premierul.

Viorica Dăncilă a mai precizat că Răzvan Cuc nu a fost schimbat din funcţie, ci şi-a dat demisia din guvernul Mihai Tudose. “Toţi am considerat că este foarte bine ca lucrurile să fie luate din mers şi că este foarte important acum, când ne-am propus prin bugetul pe 2019 investiţii în infrastructură, să avem pe cineva care cunoaşte ministerul şi care poate prelua lucrurile din mers. (…) Am considerat că Răzvan Cuc are experienţă şi că poate prelua din mers toate problemele care sunt la nivelul ministerului”, a motivat prim-ministrul, întrebat de ce Cuc a fost propus din nou de PSD la şefia Ministerului Transporturilor.

Răzvan Cuc, în prezent membru al Organizaţiei PSD Neamţ, a mai fost ministru al Transporturilor în guvernul condus de Mihai Tudose, din care a demisionat cu prilejul unei şedinţe a conducerii PSD.

Daniel Suciu este liderul deputaţilor PSD, fiind membru al Organizaţiei Bistriţa-Năsăud.

Dragnea: Dacă Iohannis refuză, vom lua o decizie poate mai apăsată

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi seara că, în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va refuza cele două propuneri ale conducerii partidului pentru portofoliile Transporturilor şi Dezvoltării Regionale, va fi luată o nouă decizie, “poate mai apăsată”.

“Am stabilit şi, dacă va refuza şi aceste două propuneri, ceea ce ar fi mai mult decât exagerat, o să ne întrunim din nou şi atunci o să luăm o decizie poate mai apăsată”, a declarat Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD.

Potrivit acestuia, “nu există niciun motiv serios pentru restructurare”, acest lucru nefiind dorit nici de prim-ministru.

“Premierul nu a agreat propunerea asta şi majoritatea colegilor nu au agreat-o, pentru că nu e cazul acum. Nu e niciun motiv serios pentru restructurare”, a motivat liderul PSD. 

Dragnea a susţinut că Răzvan Cuc a avut “un mandat foarte bun” la Ministerul Transporturilor. 
“Atunci şi-a dat demisia. Ştiţi discuţiile de atunci, au fost nişte presiuni şi a fost forţat să-şi dea demisia. Răzvan a deblocat foarte multe lucruri care erau blocate în minister, lucru recunoscut inclusiv de Felix Stroe, că a preluat foarte multe documente şi proiecte care erau aproape finalizate de Răzvan. Deci, eu am mare încredere în capacitatea de a conduce Ministerul Transporturilor aşa cum trebuie, ca şi primul-ministru de altfel”, a arătat preşedintele PSD.

Articole recente

SUA permit anumite tranzacții cu titluri International Investment Bank, aflată sub sancțiuni

Departamentul Trezoreriei SUA a eliberat miercuri o licență care autorizează anumite tranzacții cu titluri care…

5 ore ago

Budapesta consideră că este ”inutil” ca PE să se opună preşedinţiei ungare a Consiliului UE

Budapesta a respins ca inutilă cererea Parlamentului European de a împiedica Ungaria să preia preşedinţia…

7 ore ago

Blinken: NATO trebuie să întărească Ucraina pentru a putea descuraja viitoare atacuri

NATO trebuie să coopereze pentru a dezvolta şi mai mult armata ucraineană în următorii ani…

8 ore ago

Japonia anunţă un plan de 25 de miliarde de euro pentru a stopa scăderea natalităţii

Premierul japonez Fumio Kishida a anunţat joi un plan de 25 de miliarde de dolari…

8 ore ago

Ungaria nu e de acord ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice…

8 ore ago

Iohannis: Negocierile politice pentru rotaţie vor fi finalizate cât de curând şi se va trece la treabă

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, joi, că nu există "niciun fel de complicaţie" în cadrul…

8 ore ago