Categories: International

Dezvoltatorul chinez Kaisa oprește din nou tranzacțiile în Hong Kong, deoarece reapar preocupările imobiliare

Tranzacționarea acțiunilor dezvoltatorului imobiliar chinez Kaisa a fost oprită miercuri pentru a doua oară în două luni, deoarece problemele din sectorul imobiliar din China au reapărut în această săptămână, potrivit CNBC.

Dezvoltatorul a fost afectat de problemele datoriilor, în condiţiile în care trebuia să facă rambursări recent. Potrivit Reuters, era puțin probabil să plătească marţi, la termenul limită, cele  400 de milioane de dolari pentru datoria offshore.

Kaisa a oprit tranzacționarea la începutul lunii noiembrie timp de aproape trei săptămâni, în urma știrilor că a ratat o plată pentru un produs de gestionare a averii.

Nu a fost dat un motiv imediat pentru recenta oprire a tranzacționării. Kaisa a declarat la sfârșitul lunii noiembrie că va restructura plățile datoriei offshore scadente în decembrie, oferind investitorilor noi obligațiuni în valoare de 380 de milioane de dolari, care sunt acum scadente în 2023. Obligațiunile inițiale denominate în dolari americani aveau o valoare de 400 de milioane de dolari.

Dar săptămâna trecută, dezvoltatorul nu a reușit să încheie o ofertă de schimb cu deținătorii de obligațiuni. Printre alte opțiuni, deținătorii de obligațiuni ar putea alege să cumpere noi obligațiuni emise de Kaisa care ar putea fi schimbate cu acțiuni în unele dintre unitățile listate ale dezvoltatorului. Acest eșec de a ajunge la o înțelegere a crescut șansele Kaisei de neplată, au spus analiștii.

Dintre dezvoltatorii chinezi, Kaisa este al doilea cel mai mare emitent de obligațiuni offshore cu randament ridicat, denominate în dolari americani, potrivit băncii franceze de investiții Natixis. Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, se află pe primul loc.

Acțiunile Kaisa au scăzut cu aproximativ 20% în ultima lună.

Evergrande, care se confruntă cu o criză a datoriilor în ultimele luni, a revenit în centrul atenției săptămâna aceasta, deoarece părea probabil să intre în default oficial pentru prima dată. Încă nu s-a spus de la dezvoltator dacă a plătit o dobândă în valoare de 82,5 milioane de dolari – perioada de grație de 30 de zile s-a încheiat luni.

Evergrande urmează să meargă mai departe într-o restructurare a datoriilor care ar include toate obligațiunile sale publice offshore și datoria privată.

Alți dezvoltatori imobiliari chinezi – în afară de Kaisa – au început și ei să dea semne de tensiune.

Articole recente

Automobilele cu un preţ de peste 200.000 de euro nu au cunoscut criza în 2021

Aflate la vârful unei pieţe auto paralizate de criza sanitară, automobilele de lux precum Rolls-Royce,…

o oră ago

Preşedintele chinez va inaugura Forumul de la Davos, organizat în format virtual din cauza pandemiei

Forumul Economic Mondial (WEF) a fost nevoit să anuleze, pentru al doilea an consecutiv, cea…

o oră ago

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu negociază un acord de recunoaştere a vinovăţiei în procesul său de corupţie (surse)

Fostul premier israelian Benjamin Netanyahu negociază un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru a pune…

o oră ago

Occidentalii şi ruşii rămân pe poziţii ”total divergente”, afirmă purtătorul de cuvânt al Kremlinului la CNN

Ruşii şi occidentalii rămân pe poziţii "total divergente" în pofida unei săptămâni de diplomaţie intensă,…

o oră ago

Cîmpeanu: Nemulţumirea cadrelor didactice, normală; sunt convins că marea majoritate nu vor abandona elevii

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că salariile cadrelor didactice trebuie să fie motivante şi…

6 ore ago

Grupul de Comunicare Strategică: 7.595 de cazuri noi de COVID şi 28 de decese, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 7.595 cazuri noi de persoane infectate cu…

7 ore ago