Categories: Sanatate

Din cele 64.000 de doze de vaccin, 87 au fost risipite (Gheorghiță)

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat marți că din cele peste 64.000 de doze primite până acum de România, 87 de doze au fost risipite, însă este „un risc asumat”.

„Există un risc asumat al unor pierderi de vaccinuri, având în vedere că vorbim despre un vaccin multidoză”, a declarat medicul Gheorghiță, întrebat despre situația de la Găești, unde conducerea centrului de vaccinare a decis să vaccineze și alte persoane, în afară de medici, pentru a nu risipi dozele, în cazul în care nu toți medicii au vrut să se imunizeze, potrivit digi24.ro.

Valeriu Gheorghiță a menționat și cum ar trebui să se desfășoare vaccinarea, în condițiile în care dintr-un flacon de vaccin se fac 5 doze, iar odată scos de la temperatura de -80 de grade, vaccinul poate fi păstrat 5 zile în frigider normal și 6 ore, după ce a fost scos din frigider.

„În momentul în care, pe perioada zilei, constantăm că avem mai multe doze decât numărul destinat pentru programările din acea zi, putem să chemăm din persoanele programate în zilele următoare. Dacă am apucat să administrăm o singură doza dintr-un flacon și vedem că nu mai avem pe nimeni, ținem cont de faptul că cele 4 doze pot fi folosite în următoarele 6 ore și atunci mai chemăm din persoanele programate a doua zi”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Adina Ardeleanu

Adina Ardeleanu – membru fondator FinancialIntelligence.ro Adina Ardeleanu, membru fondator FinancialIntelligence.ro, are o experiență de peste 12 ani în jurnalism economic. Ea a debutat, în 2006, la publicația Bursa, avansând până în poziția de redactor șef adjunct. De-a lungul carierei, Adina a fost premiată pentru articolele dedicate pieței de capital, atât de Asociația Brokerilor din România, cât și de Bursa de Valori din Polonia. Absolventă de ASE, Adina a urmat cursuri de jurnalism economic ținute de Thomson Reuters, la Londra și Frankfurt, dar și de The Fund for American Studies (TFAS), la Praga.

Articole recente

Premierul a numit noi secretari de stat la Interne şi Justiţie

Irina Alexe a fost numită în funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne…

4 ore ago

Hotnews: Andrei Muraru va fi numit ambasador în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidențial Andrei Muraru va fi numit ambasador al României în Statele Unite ale Americii,…

4 ore ago

Asociația Colorăm Zâmbete: Protestul copiilor la Primăria Sectorului 5. Piedone desființează programele pentru copii

Asociația Colorăm Zâmbete anunță că mâine, 26 februarie, începând cu orele 11:30 aproximativ 100 de…

6 ore ago

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor pentru fiecare stat membru

Uniunea Europeană face progrese cu noua legislaţie care forţează multinaţionalele să dezvăluie plata taxelor, impozitelor…

7 ore ago

Ministrul Bode, reacţie la protestul poliţiştilor de la Cotroceni: “Liderii de sindicat ai polițiștilor au avut comportament de galerie, de ultrași”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat în această seară, la Antena 3, că poliţiştii pot…

7 ore ago

Armenia – Premierul Nikol Paşinian îi cere opoziţiei să renunţe la proteste

Premierul armean Nikol Paşinian i-a solicitat joi opoziţiei să înceteze protestele şi a lansat o…

7 ore ago