Politica

Dîncu, despre acuzaţiile că în Ucraina ar fi ajuns mercenari din România: O informație falsă; Nu avem cetăţeni români care să fi trecut din România în Ucraina în această perioadă

Informaţiile privind deplasarea în Ucraina a unor mercenari români sunt false, a declarat Vasile Dîncu, ministrul Apărării, la Digi24, spunând că se poate verifica dacă numeroși români au trecut granița cu Ucraina.

Ministerul Apărării din Rusia a anunțat că forțele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla și aproximativ 1,500 de români, susțin rușii. Autoritățile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmațiile făcute.

„Este o informație falsă… Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina… Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă… Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dîncu la Digi24.

“Este un procedeu propagandistic, care se numeşte percepţia adevărului prin prezumţia datelor foarte exacte. Pentru că zice 1.571 şi nu împarte aproximativ, deci încearcă să arate că are date foarte exacte despre toţi mercenarii din Ucraina, cei care au mers în Ucraina, aţi văzut că este vorba nu de aproximări, ci de date foarte exacte, dar pe de altă parte vedem că la Moscova au fost traşi pe linie moartă sau pedepsiţi o serie de generali pentru că, tocmai, nu au fost informaţi cu privire la ce se întâmplă în Ucraina, de aceea au ratat ei toate acţiunile”, a explicat Vasile Dîncu.

El a adăugat că este o încercare de “a arăta că este o coaliţie mondială împotriva Rusiei, că de aceea nu reuşesc ei în Ucraina”, dar şi de a da “senzaţia de exactitate”.

Vasile Dâncu a afirmat că ţara noastră are o “foarte exactă statistică” a persoanelor care trec frontiera, fiind graniţă “să zicem Schengen sau viitoare graniţă Schengen”. “Nu avem cetăţeni români care să fi trecut din România în Ucraina în această perioadă”, a declarat el.

 

Articole recente

Iohannis: Dronele ruse nu atacă România, dar, cum cad în România, reprezintă o problemă reală

Dronele ruse nu atacă România, dar faptul că resturi ale acestora cad pe teritoriul ţării…

9 ore ago

Franţa: După reţinerea unei jurnaliste, un militar este investigat pentru divulgarea de secrete militare

Un fost militar francez a fost pus joi sub urmărire penală de către o instanţă…

9 ore ago

Şefa diplomaţiei germane cere modernizarea ONU

Ministrul de externe al Germaniei, Annalena Baerbock, a cerut joi comunităţii internaţionale să adapteze ONU…

9 ore ago

Iohannis: Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă; calculat greşit

Rusia s-a aşteptat la o comunitate internaţională slabă atunci când a atacat Ucraina, dar "a…

9 ore ago

Germania: Semnificativă orientare spre extrema dreaptă alegătorilor germani (studiu)

Atitudinile de extremă-dreapta s-au intensificat drastic în Germania din 2021 încoace, cercetătorii stabilind că unul…

9 ore ago

Trump cere blocarea guvernului SUA prin neaprobarea cheltuielilor bugetare, pentru scăpa de procesele federale

Fostul preşedinte american Donald Trump le-a cerut miercuri noaptea colegilor săi republicani din Congresul SUA…

9 ore ago