Folosim cookie-uri pentru a analiza traficul și a îmbunătăți experiența ta.
Refuzpixabay.com
Doi fraţi care au studiat la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) – una dintre cele mai prestigioase universităţi din SUA – au fost acuzaţi de furtul a 25 de milioane de dolari în criptomonede în doar 12 secunde, transmite BBC.
Anton Peraire-Bueno, 24 de ani, și James Peraire-Bueno, 28 de ani, sunt acuzați de fraudă electronică și spălare de bani.
Departamentul de Justiție al SUA a declarat că furtul este primul de acest gen.
Procurorii spun că cei doi au realizat infracţiunea în aprilie 2023. Aceştia susțin că cei doi au folosit abilități înalt specializate pe care le-au învățat la „una dintre cele mai prestigioase universități din lume” pentru a exploata procesul Ethereum de validare a tranzacțiilor.
“Fraţii Peraire-Bueno au furat 25 de milioane de dolari în criptomonede Ethereum printr-o schemă tehnologică sofisticată şi de ultimă oră pe care au pus-o la cale luni de zile şi au executat-o în câteva secunde”, a declarat adjunctul procurorului general Lisa Monaco.
Ea a adăugat că agenții de la Internal Revenue Service (IRS) au jucat un rol-cheie în dezlegarea „primului sistem de fraudă electronică și spălare a banilor”.
Frații au studiat matematica și informatica, potrivit rechizitoriilor, și ambii au urmat cursurile MIT.
„Schema inculpaților pune sub semnul întrebării însăși integritatea blockchain-ului”, a spus procurorul american Damian Williams într-o declarație de miercuri, referindu-se la registrul public care înregistrează plățile cripto.
Frații ar fi furat de la traderii Ethereum, obținând în mod fraudulos acces la tranzacții private în așteptare și apoi modificând tranzacțiile pentru a obține criptomonedele de la victimele lor.
Procesul a fost executat în doar câteva secunde.
Când au fost confruntaţi de un reprezentant al Ethereum, oficialii spun că fraţii au refuzat să returneze fondurile şi au luat măsuri pentru a spăla şi ascunde câştigurile furate. Procurorii notează că este pentru prima dată când o astfel de formă “nouă” de fraudă face obiectul unor acuzaţii penale.
Fiecare dintre ei riscă peste 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.
Autor: Gabriel Grădinescu, fost vicepreședinte ASF Se observă o efervescență în jurul temei guvernanței companiilor…
Vicepremierul Dragoş Anastasiu a lansat un mesaj către antreprenori şi îi roagă să spună…
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a declarat duminică, după demisia vicepremierului Dragoş Anastasiu şi dezvăluirile acestuia…
Acțiunile globale au crescut și euro s-a consolidat luni, după ce un acord comercial între…
Samsung Electronics a încheiat un contract în valoare de 16,5 miliarde de dolari pentru furnizarea…
Taxele vamale de 15% la exporturile europene, convenite în cadrul acordului dintre SUA şi UE…
This website uses cookies.
Read More