Politica

Dragnea: “Ne dorim ca toate companile care lucrează în România să plătească taxele aici, în România”

Dragnea: “E nevoie de un guvern, de un partid și de coaliție care să le spună atât băncilor, cât și multinaționalelor din România că și această țară are dreptul să ceară ca din profiturile uriașe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în paradisurile fiscale sau în țările de origine, pentru că banii îi fac aici, în România, cu români”. 

 

România nu acceptă să fie o ţară de mâna a doua în Uniunea Europeană, a mai spus preşedintele PSD Liviu Dragnea. Acesta a continuat: “Atitudinea pro-europeană, dorinţa noastră prin care am aderat la principiile UE nu poate fi şi nu acceptăm să fie confundată cu slugărnicia, nu acceptăm să ne fie alocată o poziţie pe care alte ţări nu o acceptă. Toţi suntem cetăţeni europeni, toţi avem aceleaşi drepturi. Înţeleg că noi avem în principal dreptul de a pune la dispoziţie toate  resursele acestei ţării ţări. Am înţeles acest lucru. Dar cred că românii, copiii românilor, copiii copiilor românilor  au dreptul ca din acele resurse pe care le exploatează alţii să beneficieze şi ei de educaţie, de sănătate, de dreptul de a merge pe autostrăzi. (…) Aţi auzit de la doamna premier că investiţiile străine au crescut şi vor creşte în continuare. Dar şi noi ne dorim ca toate companile care lucrează în România să plătească taxele aici, în România”.   

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este de părere că este nevoie ca guvernul să le ceară băncilor și multinaționalelor din România ca ”din profiturile uriașe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în parardisuri fiscale”: ”E nevoie de un guvern, de un partid și de coaliție care să le spună atât băncilor, cât și multinaționalelor din România că și această țară are dreptul să ceară ca din profiturile uriașe pe care le fac aici taxele să le plătească aici, nu în paradisurile fiscale sau în țările de origine, pentru că banii îi fac aici, în România, cu români”.   

Liviu Dragnea spune că România ”nu este sat fără câini”: ”Dacă tot țipă că România e o țară coruptă, atunci marile companii de ce vin în continuare aici? Adică nu îi deranjează nimeni, nu îi blochează nimeni. Și chiar e bine să vină, ca să nu creadă cineva că suntem noi nebuni sau naționaliști. Dacă vrem să acceptăm niște farse din partea unor șmecheri… Eu nu sunt de acord cu asta, cu toate riscurile pentru mine. Cum să crezi în onestitatea unui mare lanț de hipermarketuri care, cu afaceri de miliarde, declară că are profit de 0,5%? Chiar îi plângi de milă…După aia afli că, de exemplu, cumpără sticla de suc nu din România cu 0,9 lei, ci dintr-un paradis fiscal cu 2,2 lei și îl vinde cu 2,7 lei. Dacă l-ar cumpăra din România, profitul s-ar impozita aici.

De exemplu, o multinațională din energie, afaceri grele, are profit de 0,8 la mie. Deci gândiți-vă cum se chinuie acești oameni. (…)

Eugen (n.r.ministrul finanţelor), eşti pe aici? Găsiţi ceva, mai ajutaţi-i că e chiar o problemă…   

O firmă mare de telefonie – cu epoleți – afaceri între trei și patru miliarde. Profitul raportat? Uriaș – 1500 de lei. Domnule, e profit. Eu le spun tututor acestora că România nu e sat fără câini. De mâine, să finanțeze din nou toate atacurile la adresa mea, a premierului, a guvernului și a partidului. Noi nu putem sta ca momâile să ne ia alții resursele. Adică o companie a cumpărat o companie românească dintr-un domeniu. Şi nu o să-i dau numele şi o să se supere unii din Guvern sau de lângă Guvern. Se zice că a cumpărat cu o sumă de bani, acum a dat în judecată statul român şi riscăm să le dăm aceeaşi sumă de bani. Şi stau şi mă gândesc…mai bine facem altfel: hai să dăm bani unora pe care să îi convingem să le dăm companiile româneşti şi după aceea să nu le luăm nici un fel de impozit. Probabil că atunci o să stăm foarte bine politic în afară”.              

 

 

 

 

Articole recente

Germania reactivează termocentralele pe cărbune pentru economisi gazul la iarnă

Guvernul german a aprobat miercuri reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluţie…

o oră ago

Arabia Saudită şi Rusia continuă reducerile voluntare ale producţiei de petrol

Arabia Saudită şi Rusia au anunţat miercuri că vor continua reducerile voluntare ale producţiei de…

o oră ago

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său (eurodeputat ungar)

Ungaria nu va tolera ghetouri de migranţi pe teritoriul său, a declarat miercuri presei la…

o oră ago

În Singapore, un certificat care îţi dă dreptul de deţine un automobil costă peste 106.000 de dolari

Pentru a deţine un automobil în Singapore, un cumpărător trebuie să liciteze mai întâi pentru…

2 ore ago