Politica

Dragnea: Nu comentez previziunile nimănui, în fiecare an se spune că o să fie rău; prognoza din programul de guvernare s-a confirmat

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, că actuala guvernare a mărit veniturile românilor pentru că preţurile “creşteau oricum” şi a subliniat că nu comentează prognoza BNR de 4,2% referitoare la inflaţia pentru finalul acestui an, afirmând în fiecare an se spune “că o să fie foarte rău”.

Întrebat în legătură cu afirmaţia guvernatorului BNR Mugur Isărescu privind prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an, de 4,2%, Dragnea a spus că în fiecare an se spune că o să fie foarte rău, dar s-a dovedit că realitatea programului de guvernare “este că românii o duc mai bine”.

Liviu Dragnea a spus: “Nu comentez, că nu sunt comentatorul BNR, ştiu că Banca Naţională are nişte comentatori foarte buni şi foarte isteţi. Nu vreau să comentez asta şi, în general, nu vreau să comentez previziunile niciunei instituţii. S-a dovedit până acum, din fericire pentru români, că ceea ce am prognozat noi în programul de guvernare s-a confirmat în realitate. Ceea ce spuneau ei, de exemplu, UE sau Comisia Europeană spunea că o să avem o creştere economică de 3,3 %. Uite că avuserăm 5,1, alte agenţii de rating – 3,8 – 3,5 – 3,9, asta an de an, Consiliul Fiscal spunea că o să avem 4. În fiecare an ni se spune că o să fie foarte rău. Realitatea programului nostru de guvernare este că românii o duc mai bine şi creşterea economică este mai bună, deci nu vreau să comentez previziunile nimănui”.

Referitor la faptul că guvernatorul BNR a atras atenţia asupra unei creşteri accelerate a preţurilor în acest an, Dragnea a spus: “Noi nu putem micşora preţurile, nu există măsuri administrative să micşorezi preţurile. Să temporizăm, pe de o parte, ROBOR-ul, care nu mai este ROBOR, este un alt indice care va genera dobânzi mai mici la credite, pe de altă parte, preţurile le energie şi la gaze să fie plafonate”.

Citește aici declarațiile guvernatorului BNR: 

https://financialintelligence.ro/bnr-prognozeaza-o-inflatie-de-42-pentru-sfarsitul-acestui-an/

“Ceea ce am făcut noi şi am făcut mereu a fost să mărim veniturile, pentru că aceste preţuri creşteau oricum, cele care cresc din diferite motive. Dacă noi nu am fi mărit veniturile românilor, gândiţi-vă ce se întâmpla acum, în ce situaţie erau pensionarii şi funcţionarii, oamenii care lucrează în întreprinderi, pentru că noi am mărit salariul minim. Pentru prima dată în istorie salariul mediu net a sărit la 3.000 lei, sunt datele statistice, salariul brut a sărit la 5.000 lei. Gândiţi-vă dacă rămâneam tot cu salariile din 2016 ce dezastru era în această ţară”, a mai susţinut Dragnea.

Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 4,2% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie de 3,3% pentru 2020, a anunţat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, într-o conferinţă de presă în care a prezentat Raportul trimestrial asupra inflaţiei. BNR estima, în februarie 2019, o inflaţie de 3% pentru finalul acestui an, respectiv de 3,1% pentru 2020. 

Articole recente

SUA permit anumite tranzacții cu titluri International Investment Bank, aflată sub sancțiuni

Departamentul Trezoreriei SUA a eliberat miercuri o licență care autorizează anumite tranzacții cu titluri care…

4 ore ago

Budapesta consideră că este ”inutil” ca PE să se opună preşedinţiei ungare a Consiliului UE

Budapesta a respins ca inutilă cererea Parlamentului European de a împiedica Ungaria să preia preşedinţia…

6 ore ago

Blinken: NATO trebuie să întărească Ucraina pentru a putea descuraja viitoare atacuri

NATO trebuie să coopereze pentru a dezvolta şi mai mult armata ucraineană în următorii ani…

6 ore ago

Japonia anunţă un plan de 25 de miliarde de euro pentru a stopa scăderea natalităţii

Premierul japonez Fumio Kishida a anunţat joi un plan de 25 de miliarde de dolari…

7 ore ago

Ungaria nu e de acord ca aderarea Ucrainei la NATO să fie pe agenda summitului de la Vilnius

Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate pe afla pe agendă la summitul Alianţei Nord-Atlantice…

7 ore ago

Iohannis: Negocierile politice pentru rotaţie vor fi finalizate cât de curând şi se va trece la treabă

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat, joi, că nu există "niciun fel de complicaţie" în cadrul…

7 ore ago