International

Duma de Stat a Rusiei aprobă proiectul de lege privind recunoașterea republicilor populare Donețk și Lugansk

Duma de Stat a votat astăzi, în cadrul ședinței plenare, pentru proiectul de rezoluție privind recunoașterea republicilor populare Donețk (DPR) și Lugansk (LPR), potrivit Ria Novosti.

Potrivit purtătorului de cuvânt Vyacheslav Volodin, Parlamentul va trimite o adresă oficială președintelui Vladimir Putin, cerând recunoașterea republicilor din Donbass.
Camera inferioară a Parlamentului Rusiei a votat marți în favoarea trimiterii președintelui Vladimir Putin a unei rezoluții privind recunoașterea autoproclamatelor republici Donbass.

„Legiuitorii consideră că recunoașterea DPR și LPR va crea bazele pentru asigurarea garanțiilor de securitate și protejarea populației republicilor de amenințările externe, precum și consolidarea păcii internaționale și a stabilității regionale în conformitate cu scopurile și principiile Cartei Națiunilor Unite și va iniția procesul de recunoaștere internațională a ambelor state”, a spus Volodin la Telegram.

Volodin a mai subliniat că Kievul nu ține cont de acordurile de la Minsk, spunând că rușii care locuiesc în Donbass au nevoie de ajutor și sprijin.

Rezoluția, susținută de parlamentarii ruși, vine pe fondul unei escaladări a tensiunilor în jurul Ucrainei, deoarece Washingtonul și Londra au susținut în mod repetat în ultimele câteva săptămâni că Rusia intenționează să-și „invadeze” vecinul în curând. Moscova a criticat aceste acuzații ca fiind false.

DPR și LPR și-au proclamat independența încă din 2014, după ce a avut loc o lovitură de stat violentă la Kiev. Ca răspuns, autoritățile ucrainene au lansat o invazie militară, potrivit Sputnik. Războiul a luat viețile a cel puțin 31.000 de oameni, în timp ce peste 2,5 milioane de civili au fost strămutați fie din interior, fie din exterior.

Sute de mii dintre ei s-au refugiat în Rusia și au primit cetățenia. Luna trecută, Moscova a avertizat că nu va tolera nicio provocare din partea Kievului în Donbass sau niciun atac împotriva cetățenilor ruși care locuiesc acolo.

Articole recente

MIPE, despre reducerea alocării din PNRR: Pe fondul creşterii economice reale mai ridicate, valoarea actualizată pentru România a fost diminuată cu 2,1 miliarde euro, respectiv o scădere de 14,87%

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene transmis, sâmbătă, explicaţii cu privire la reducerea alocării din PNRR…

3 ore ago

Întâlnire de lucru ASFOR România  – AFCB Bulgaria

Oficialii ASFOR s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Asociației Forestierilor din Bulgaria (AFCB). Delegația bulgară a…

3 ore ago

Rusia preia astăzi preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU

Rusia preia sâmbătă preşedinţia rotativă a Consiliului de Securitate al ONU, responsabilitate pe care o…

3 ore ago

DIICOT: 35 de persoane trimise în judecată după ce au vândut subevaluat 2.450 de vagoane; prejudiciul – aproximativ 7.500.000 euro

Procurorii DIICOT Timişoara au trimis în judecată 35 de persoane, cetăţeni români şi libanezi, o…

4 ore ago

Poliţia din New York, în alertă maximă o săptămână, după istorica punere sub acuzare a lui Trump

Poliţia din New York a intrat "în alertă maximă" înaintea înfăţişării de marţi în faţa…

4 ore ago