Categories: Comunicate de presa

După ce a anunțat oficial parteneriatul cu Grupul Superbet, clubul CSU ASE câștigă cea mai importantă competiție internă de șah

Cea mai puternică întrecere șahistică din România, Superliga Națională de Șah, desfășurată la Oradea în perioada 21-30 septembrie, s-a încheiat cu victoria clubului CSU ASE Superbet atât la masculin, cât și la feminin. După aurul de la Oradea, clubul bucureștean se pregătește pentru cea mai puternică întrecere europeană, Cupa Europeană a Cluburilor de Șah, unde este deja considerată favorită de presa de specialitate.

Marea favorită a SuperLigii Naționale de Șah, CSU ASE Superbet a câștigat cea mai puternică întrecere de șah internă care aliniază cele mai bune zece echipe de șah la masculin și feminin din țară.

Ultima rundă, desfășurată joi, 29 septembrie, care a și desemnat echipa câștigătoare atât la băieți, cât și la fete a avut un final de film, ultimele două partide fiind decisive pentru a desemna medaliații cu aur, respectiv cu argint. La băieți, CSU ASE Superbet a întâlnit Vados Arad, campioana de anul trecut, iar fetele au jucat cu Arnia IT, locul 2 de anul trecut și principala contra-candidată din ultimii ani.

În cele două echipe masculine care s-au bătut pentru aur au fost nu mai puțin de șase campioni naționali, ceea ce a făcut confruntarea extrem de aprigă. Suntem fericiți însă că am reușit această performanță și cu atât mai mult cu cât am avut adversari redutabili, cu multă experiență”, a comentat Tiberiu Georgescu, căpitanul echipei și managerul secției de șah al CSU ASE.

Performanța clubului condus de Tiberiu Georgescu vine la scurt timp după ce a devenit oficial partener cu grupul și Fundația Superbet, ca parte integrantă a strategiei de dezvoltare a șahului în România. Cel mai vizibil și performant club de șah din România îi are legitimați pe 4 din cei 5 membri ai echipei olimpice masculine – Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras,  David Gavrilescu și Vlad Jianu și pe 3 din 5 membre ale echipei olimpice feminine – Irina Bulmaga, Cosma Elena Luminița și Alessia Ciolacu.

Dorința de a face performanță și de a duce România pe podiumurile naționale și internaționale a adus Superbet și Fundația Superbet alături de CSU ASE pe care-l consider un vector al creșterii performanței șahistice și al popularizării acestui sport în România”, spune Augusta Dragic, președinta Fundației Superbet.

Pentru CSU ASE Superbet, testul cel mare urmează însă în săptămâna 3-10 octombrie, când va avea loc în Austria Cupa Cluburilor Europene de Șah. Grupul și Fundația Superbet duc România la parada celor mai buni jucători internaționali de șah, în frunte cu fostul campion mondial, Anand Viswanathan.

Articole recente

Siegfried Mureşan: Austria are 100.000 de solicitări de azil. Nu România. În Austria au intrat oameni ilegal, nu în România

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan a spus, într-o postare pe Facebook, înaintea Consiliului JAI care urmează…

7 minute ago

Înainte de votul Schengen, ministrul austriac de interne nu a vrut să discute cu presa din România

Înainte de votul Schengen, Gerhard Karner, ministrul austriac de interne, nu a vrut să discute…

28 de minute ago

CITIRI ȘI AUTOCITIRI: Eu plătesc energia electrică, de ce să mai citesc și contorul?

Cantitatea de energie electrică consumată este indicată de contorul care înregistrează consumul de energie per…

53 de minute ago

Schengen/ Bode: România va solicita azi un singur lucru – respect

România va solicita astăzi un singur lucru - respect, a declarat, joi dimineaţa, ministrul Afacerilor…

2 ore ago

Costul forţei de muncă, majorat cu peste 10% în T3 2022

  de Dan Pălăngean Costul orar al forţei de muncă a crescut în trimestrul III…

2 ore ago

Cancelarul austriac Karl Nehammer, în ședința PPE: Firmele austriece sunt „maltratate” în România. Voi prezenta Comisiei Europene „dovezile”

Firmele austriece sunt „maltratate” în România, a declarat cancelarul austriac Karl Nehammera în ședința Popularilor…

3 ore ago