Categories: Energie

E-DISTRIBUȚIE Muntenia extinde rețeaua electrică în localitatea Jilava, în urma unei investiții de peste 1,7 milioane de lei

E-Distribuţie Muntenia, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a finalizat lucrările de extindere cu aproape 2 kilometri a rețelei electrice în localitatea Jilava din județul Ilfov, o investiție ce se ridică la peste 1,7 milioane de lei. Extinderea cuprinde străzile Prelungirea Merișor, Prelungirea Ungureni și Prelungirea Primăverii, potrivit unui comunicat.

În urma lucrărilor, locuințele a 250 de familii din medii defavorizate sunt racordate la rețeaua de energie electrică, fiecare loc de consum având instalat un contor inteligent.

Investiția presupune instalarea a cinci posturi noi de transformare de medie tensiune în anvelopă betonată și instalarea de cabluri electrice subterane, de medie și de joasă tensiune.Toate cele cinci posturi sunt dotate cu echipamente de telecomunicații ce asigură includerea lor în sistemul de telecontrol. Prin intermediul acestuia, operatorul de distribuție a energiei electrice intervine rapid, de la distanță, în cazul în care în rețea se înregistrează avarii.

E-Distribuție Muntenia vine în sprijinul tuturor consumatorilor, fără excepție, și pune pe primul plan nevoile acestora, construind un viitor sigur și sustenabil prin rețele electrice digitalizate, inteligente și flexible. Racordarea celor 250 de familii din Jilava la sistemul de energie electrică înseamnă inclusiv un sprijin important în parcursul educațional și socio-economic al comunității respective, în special al tinerilor”, a declarat Alin Crăciunescu, director regiune E-Distribuție Muntenia.

Din investiția totală, 1,3 milioane de lei sunt costuri acoperite de operatoul de distribuție, la care se adaugă cele suportate de Primăria Jilava.

Colaborarea Primăriei Jilava cu E-Distribuție Muntenia înseamnă un ajutor important pentru cele 250 de familii ce locuiesc în zona străzilor Prelungirea Merișor, Prelungirea Ungureni și Prelungirea Primăverii din comuna Jilava. Sunt familii care au copii și era normal să le asigurăm acces la rețeaua de energie electrică. Le-am promis acestor oameni ca mă voi implica în a-i ajuta și mă bucur că acest proiect a fost dus la bun sfârșit“, a declarat Elefterie Ilie Petre, primarul comunei Jilava.

Anul acesta, sumele prevăzute de companiile E-Distribuție pentru racordări, inclusiv cele impuse de legislația primară, și întărirea rețelei pentru noii utilizatori ajung la aproximativ 164 milioane de lei (34 milioane de euro). În total, companiile E-Distribuție din România investesc în 2021 aproximativ 880 milioane de lei, echivalentul a 182 milioane de euro, în modernizarea, digitalizarea și extinderea rețelei electrice din București și din cele zece județe din țară în care își desfășoară activitatea.

Rețelele electrice operate de cele trei companii E-Distribuție numără peste 131.000 de kilometri, 286 stații de transformare și 23.575 posturi de transformare. În 2020, acestea au distribuit peste 15,3 TWh de energie electrică, prin linii electrice de înaltă, medie și joasă tensiune.

Articole recente

Consiliul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a decis lansarea negocierilor de aderare cu România

Guvernul României salută adoptarea astăzi, 25 ianuarie 2022, a deciziei Consiliului Organizației pentru Cooperare și…

11 ore ago

XTB: Putin îi sperie pe investitori. Piețele încep să includă în prețuri riscul de război

Analiză XTB. Dispozițiile optimiste de la începutul unui nou an nu au fost de durată.…

12 ore ago

George Friedman: Misterul Rusiei – “Singura concluzie care trebuie trasă este că Rusia nu are intenția de a invada Ucraina”

Articol preluat din geopoliticalfutures.com, semnat George Friedman George Friedman este un strateg recunoscut la nivel internațional…

12 ore ago

Ministrul Energiei, replică pentru Dacian Cioloș: “Poate ar fi bine să-i ceară demisia și domnului Macron”

Ministrul Energiei Virgil Popescu a reacţionat în această seară, întrebat despre faptul că Dacian Cioloş i-a…

12 ore ago

Virgil Popescu: Noile plafoane: 80 bani/kWh pentru energie electrică şi 31 bani/kWh pentru gaze

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat marţi că Guvernul a adoptat noile măsuri pentru plafonarea…

12 ore ago

Virgil Popescu: ANPC va putea aplica amenzi de până la 200.000 de lei furnizorilor care nu respectă legea

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi, la finalul şedinţei de guvern, că Autoritatea Naţională…

12 ore ago