Categories: Comunicate de presa

E.ON susține proiectul Studiourile Ferentari al Asociației Zi de Bine

Asociația Zi de Bine lansează proiectul lunii martie, „Studiourile Ferentari”. Proiectul este dedicat copiilor din cartierul Ferentari din Capitală, adeseori confruntați cu realitățile unei vieți dure. Sub coordonarea actorului profesionist Ionuț Oprea, peste 30 de copii vor putea să își exerseze abilitățile artistice într-un studio dotat cu toate echipamentele necesare pentru filmele și poveștile pe care copiii le au de spus, potrivit unui comunicat de presă.

De-a lungul timpului mai mulți copii care s-au antrenat alături de Ionuț au participat la festivalurile de profil din țară și din afara granițelor, alături de artiști precum Ada Solomon, Radu Jude și mulți alții.

Fiecare clipă pe care acești copii defavorizați din Ferentari o petrec în studio, la repetiții și filmări, e o clipă mai mult departe de stradă și pericolele ei. Fiecare clipă în care se joacă și învață într-un mediu prietenos și încurajator înseamnă o șansă în plus de a ține capul sus și de a face un pas spre o viață mai bună. Ne-am propus să fim alături de ei acum, la începuturi și, de ce nu, să-i aplaudăm într-o zi, când vor urca pe scenele festivalurilor de teatru la care merită să ajungă”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine.

Suma necesară pentru întregul proiect este de 35.000 de euro, bani cu care se vor realiza renovarea și dotarea studioului, dar și acoperirea costurilor necesare funcționării acestuia până la finalul anului.

Proiectul lunii martie este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de BINE: Grupul E.ON România, Lidl România și UniCredit Bank.

Scopul campaniei este acela de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze mai puțin discutate.

Alături de Asociația ZI de BINE, vom susține câte o cauză în fiecare lună a anului.

În luna februarie, E.ON împreună cu ceilalți parteneri strategici au susținut Asociația Zi de Bine în proiectul “Loc de Bine”, în urma căruia Parchetele de pe lângă Tribunalele din Constanța, Vrancea și Vâlcea au fost amenajate și au primit toate dotările tehnice necesare: trei camere de audiere dedicate minorilor victime sau martori în dosarele trimise în judecată de procurori.

„Loc de Bine” a fost realizat împreună cu Ministerului Public și Asociația pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale, iar bugetul pentru întregul proiect s-a ridicat la 35.000 de euro.

***

E.ON Energie România, membră a Grupului german E.ON, este furnizor integrat de gaze naturale, electricitate şi soluţii energetice având un portofoliu variat format din circa 3,3 milioane de clienţi, atât rezidenţiali, cât şi companii şi municipalităţi. Grupul E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit circa 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Articole recente

Uniunea Europeană vrea să interzică folosirea inteligenţei artificiale pentru supravegherea oamenilor

Comisia Europeană vrea să interzică folosirea inteligenţei artificiale (AI) pentru urmărirea persoanelor şi clasificarea comportamentului…

4 ore ago

Klaus Iohannis a semnat decretul de desemnare a noului ministru interimar la Sănătate – Florin Cîţu

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de desemnare a lui…

4 ore ago

Christine Lagarde spune că economia zonei euro este în continuare în cârje

Economia zonei euro stă în continuare în cele două cârje ale stimulentelor monetare şi fiscale,…

4 ore ago

Coronavirus: Campania de vaccinare din UE ar putea fi întârziată cu peste două luni fără vaccinul Johnson & Johnson

O eventuală suspendare a vaccinului anti-COVID-19 produs de compania americană Johnson & Johnson ar putea…

4 ore ago

Turcan: Nu trebuie inventate sporuri pentru a creşte artificial venitul; salariul de bază să reflecte valoarea muncii

Sporurile nu trebuie inventate pentru a creşte artificial venitul, ci trebuie un salariu de bază…

4 ore ago

Parlament-comisii: Candidaţi pentru posturi de ambasadori, printre care Andrei Muraru şi George Maior, aviz favorabil

Şase candidaţi pentru posturi de ambasadori, printre care Andrei Muraru - propus pentru Statele Unite…

4 ore ago