Energie

ECITIM a finalizat 13 parcuri fotovoltaice într-un an, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro

ECITIM, un start-up românesc în domeniul energiei, a finalizat 13 parcuri fotovoltaice în decursul ultimului an, acestea fiind complet funcţionale şi conectate la reţeaua naţională de electricitate.

Cele 13 parcuri fotovoltaice au fost dezvoltate în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro, în colaborare şi cu aportul a peste 500 de parteneri şi investitori, informează marţi compania.

Înfiinţată în aprilie 2022, ECITIM devine, astfel, una dintre cele mai dinamice companii din industria locală de energie, strategia de dezvoltare vizând păstrarea ritmului accelerat de realizare şi conectare de noi parcuri fotovoltaice.

Puterea instalată combinată a parcurilor fotovoltaice depăşeşte 6 MW şi plasează proiectul ECITIM în topul celor mai mari investiţii colective în domeniul energiei din România. Parcurile fotovoltaice înglobează cele mai noi tehnologii în domeniu şi sunt amplasate în zone special alese pentru a asigura un randament ridicat în producţia de energie.

Până la finalul anului, ECITIM estimează finalizarea unui nou parc fotovoltaic. Următoarea lansare programată este Corlăţel Solar Lake, la începutul lunii noiembrie, cu o putere instalată de 400 de KW, acesta fiind şi ultimul care se vinde în stadiu de proiect, celelalte parcuri fotovoltaice urmând a fi vândute după finalizare şi conectare la reţea.

“Investiţiile finalizate şi obiectivele ECITIM pentru dezvoltare subliniază angajamentul nostru de a contribui la diversificarea mixului energetic al României şi de a facilita investiţiile în energie românilor de rând. Cu 13 parcuri solare deja conectate la reţea şi alte proiecte în derulare, ne aliniem la obiectivele naţionale de tranziţie energetică, oferind totodată oportunităţi tangibile de investiţii publicului larg într-un sector cu un impact pozitiv asupra comunităţilor şi mediului”, a declarat Stelian Muscalu, director de dezvoltare la ECITIM.

Pentru 2024, planurile ECITIM vizează obţinerea statutului de producător, demersurile pentru obţinerea licenţei fiind deja demarate. De asemenea, strategia de dezvoltare a companiei ia în calcul adăugarea a încă opt parcuri fotovoltaice la portofoliu, lucru care îi permite extinderea capacităţii de producţie şi a ofertei, concomitent cu consolidarea poziţiei în piaţă.

ECITIM, prima companie din România care a permis românilor de rând să investească în energie solară, militează pentru democratizarea accesului la investiţiile în energie şi prin platforma EnergiePentruToţi.ro facilitează colaborarea între entităţi diferite pentru construirea parcurilor fotovoltaice, permiţând persoanelor fizice şi juridice deopotrivă să deţină participaţii în proiectele ECITIM.

Compania ECITIM, prin platforma EnergiePentruToti.ro, oferă un management end-to-end pentru investiţiile în energie solară, garantând transparenţă şi flexibilitate prin detalii clare despre contracte, simplifică achiziţia de pachete energetice, asigură plăţi facile şi conformitate legală.

Utilizatorii beneficiază de monitorizare în timp real a producţiei, garanţii extinse şi încasări transparente, cu calcul clar al veniturilor. Opţiunile de reziliere sau vânzare, alături de interesele aliniate, unde compania prosperă doar dacă sistemul produce energie, subliniază angajamentul ECITIM de a maximiza rentabilitatea şi a minimiza riscurile pentru investitori, se mai spune în comunicat.

Articole recente

Angajamente propuse de Vodafone România, în tranzacția Telekom România Mobile Communications

Consiliul Concurenței a aprobat achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications…

57 de minute ago

DNSC: Continuă campaniile frauduloase care promovează o aşa-zisă platformă de investiţii de stat

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică avertizează în legătură cu continuarea campaniilor frauduloase care promovează o…

2 ore ago

Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de către DIGI România și Vodafone România

Consiliul Concurenței aprobă achiziția de active și de acțiuni în Telekom România Mobile Communications de…

2 ore ago

Z.ai, cel mai recent model de IA al Chinei, spune că este mai ieftin de utilizat decât DeepSeek

Startup-ul Z.ai, cunoscut anterior sub numele de Zhipu, a anunțat luni că noul său model…

2 ore ago

Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României (Concordia)

Taxele vamale de 15% la exporturile europene au un impact direct limitat asupra României, în…

2 ore ago

This website uses cookies.

Read More