Energie

Electrica anunță finalizarea achiziției companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Satu Mare 2”

Electrica a finalizat achiziția companiei Sunwind Energy, care are ca obiect principal de activitate producția de energie din surse fotovoltaice. Compania dezvoltă proiectul fotovoltaic „Satu Mare 2”, cu o capacitate instalată de 27 MW. Proiectul se află în faza „ready to build” și este situat în vecinătatea comunei Botiz, județul Satu Mare, potrivit unui comunicat.

“Conform angajamentului pe care ni l-am asumat la nivel strategic față de stakeholderii noștri, continuăm procesul de extindere a activității Grupului Electrica în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile. La începutul lunii februarie am finalizat procesul de achiziție a companiei care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”, iar eforturile echipei au fost canalizate către noi oportunități din această sferă de interes. Din perspectiva noastră, astfel de demersuri nu au doar o importanță deosebită din punct de vedere al strategiei de business, ci au devenit și o necesitate la nivel de industrie. În acest sens, Grupul Electrica va urmări în continuare extinderea portofoliului în domeniul producției de energie electrică din surse regenerabile”, a declarat Alexandru Chiriță, Director General Electrica.

Electrica a informat piața de capital în data de 28 iulie 2021 asupra semnării contractului de vânzare-cumpărare a 100% din părțile sociale ale companiei Sunwind Energy S.R.L..

De asemenea, pe data de 6 februarie 2023, Electrica a anunțat finalizarea achiziției companiei Green Energy Consultancy & Investments, care dezvoltă proiectul fotovoltaic „Vulturu”. Acesta are o capacitate instalată de 12 MWp DC (putere peak la nivelul panourilor), 9,75 MW AC (putere evacuabilă în rețea) și este situat în zona comunei Vulturu, județul Vrancea.

Tranzacțiile se încadrează în strategia Grupului Electrica stabilită pentru perioada 2019-2023, în care se are în vedere și extinderea pe lanțul valoric al energiei electrice, în special în zona de producție a energiei electrice din surse regenerabile.

Articole recente

Lion Capital și-a vândut deținerea de 5% din Argus

Lion Capital (simbol bursier LION), fostă SIF Banat-Crişana (SIF1), și-a vândut deţinerea de 5% din…

4 ore ago

Stoltenberg: NATO trebuie să ofere Ucrainei garanţii de securitate după război

NATO trebuie să discute opţiuni de a oferi Ucrainei garanţii de securitate pentru perioada ce…

5 ore ago

Marea Britanie: Primul declin anual al preţurilor locuinţelor din ultimii 11 ani

Preţurile locuinţelor în Marea Britanie au scăzut în ritm anual în luna mai, pentru prima…

7 ore ago

Bruxelles-ul a propus pentru 2024 un buget european de 189,3 miliarde de euro

Comisia Europeană a propus, miercuri, un buget anual al UE în valoare de 189,3 miliarde…

7 ore ago

Ucraina consideră drept ”neadecvată” decizia UE de prelungire a restricţiilor privind importurile de cereale

Ministerul ucrainean al Agriculturii a calificat miercuri drept "neadecvată" decizia Comisiei Europene de prelungi, până…

7 ore ago

Sursele regenerabile vor asigura mai mult de jumătate din producţia de electricitate a Spaniei

Spania este pe cale să devină prima ţară din marile economii europene pentru care sursele…

7 ore ago